Preotul Vasile Antonie Tămaș din Covasna, care zilele trecute lansa un apel disperat pentru salvarea Monumentului Ostașului Român, ajuns o ruină, a fost prezent, marți, alături de alți români vrednici, la festivitățile dedicate Zilei Drapelului Național, la statuia Ostașului Român din Sfântu Gheorghe, dezvelită în 1974 în memoria luptelor de eliberare a orșului.

Pe catargul de lângă monument a fost înălțat un tricolor sfințit în această dimineață în capela din incinta Unității Militare 01048 din Sfântu Gheorghe.

Ceremonia de ridicare pe catarg a tricolorului românesc a fost însoțită de o  demonstrație aviatică a piloților și parașutiștilor de la Aeroclubul teritorial Brașov, care și în anii trecuți au făcut spectacol aerian deasupra municipiului Sfântu Gheorghe. 

Preotul Vasile Antonie Tămaș a cântat, alături de un cor,  „Trasilvanie frumoasă” și alte cântece patriotice, în timp ce, din cer, era coborât drapelul național. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews