ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preotul Vasile Antonie Tămaș din Covasna, care zilele trecute lansa un apel disperat pentru salvarea Monumentului Ostașului Român, ajuns o ruină, a fost prezent, marți, alături de alți români vrednici, la festivitățile dedicate Zilei Drapelului Național, la statuia Ostașului Român din Sfântu Gheorghe, dezvelită în 1974 în memoria luptelor de eliberare a orșului.

Pe catargul de lângă monument a fost înălțat un tricolor sfințit în această dimineață în capela din incinta Unității Militare 01048 din Sfântu Gheorghe.

Ceremonia de ridicare pe catarg a tricolorului românesc a fost însoțită de o  demonstrație aviatică a piloților și parașutiștilor de la Aeroclubul teritorial Brașov, care și în anii trecuți au făcut spectacol aerian deasupra municipiului Sfântu Gheorghe. 

Preotul Vasile Antonie Tămaș a cântat, alături de un cor,  „Trasilvanie frumoasă” și alte cântece patriotice, în timp ce, din cer, era coborât drapelul național.