Preotul Vasile Antonie Tămaș din Covasna, care zilele trecute lansa un apel disperat pentru salvarea Monumentului Ostașului Român, ajuns o ruină, a fost prezent, marți, alături de alți români vrednici, la festivitățile dedicate Zilei Drapelului Național, la statuia Ostașului Român din Sfântu Gheorghe, dezvelită în 1974 în memoria luptelor de eliberare a orșului.

Pe catargul de lângă monument a fost înălțat un tricolor sfințit în această dimineață în capela din incinta Unității Militare 01048 din Sfântu Gheorghe.

Ceremonia de ridicare pe catarg a tricolorului românesc a fost însoțită de o  demonstrație aviatică a piloților și parașutiștilor de la Aeroclubul teritorial Brașov, care și în anii trecuți au făcut spectacol aerian deasupra municipiului Sfântu Gheorghe. 

Preotul Vasile Antonie Tămaș a cântat, alături de un cor,  „Trasilvanie frumoasă” și alte cântece patriotice, în timp ce, din cer, era coborât drapelul național. 


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.