ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Florile Cuvioasei Parascheva" se intitulează o acțiune frumoasă la care au participat peste 100 de pelerini, inițiată pe internet de autorul filmării de mai sus, cu îndemnul următor:

"Haideți sa aducem la Sfânta Parascheva, pe lângă rugăciuni, începând de astăzi, duminică, fiecare câte o floare (crin, trandafir, crezantema etc.) sau la ghiveci și sa le așezăm lângă gard în fața Mitropoliei, începând cu ora 17:00. Haideți sa dam un exemplu și să îndemnam pe cât mai mulți credincioși sa facă acest gest de prețuire. Îndemnați floraresele și florarii din Iasi sa îi aducă Sfintei flori; majoritatea dintre ei o cinstesc mult pe Sfânta Parascheva. Baldachinul Sfintei în aceste zile este gol, neîmpodobit, ca o exprimare a durerii romanilor că pelerinajul a fost interzis de autorități. Baldachinul este gol ca o rana la a carei vindecare putem contribui simbolic fiecare. Distribuiți mai departe la persoanele de încredere! Sfântă Parascheva roagă-te pentru noi păcătoșii!"