ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alexandra Șerban a reușit să aducă lacrimi în ochii publicului și ai juriului într-un show difuzat sâmbătă seara la Antena 1. Fetița de 11 ani, a cărei poveste de viață este la fel de impresionantă ca și talentul cu care a fost înzestrată, a venit în fața juriului cu un moment mai puțin obșinuit pentru o astfel de emisiune, difuzată la o oră de maximă audiență. Alexandra și-a demonstrat talentul, mânuind cu măiestrie ciocănelele la toacă, unul dintre simbolurile marcante ale Bisericii Ortodoxe. 

Vizibil cea mai impresionată a fost cântăreața Lidia Buble, membră a juriului, care a privit întregul moment cu lacrimi în ochi. 

Dan Negru, prezentatorul emsiunii, a comentat acest moment artistic pe Facebook:

„Toaca la o televiziune comercială în prime time e un curaj...

Bătăile de toacă simbolizează bătutul piroanelor în mâinile și picioarele lui Iisus..
Fetița are 11 ani...”



În seara de sâmbătă, 21 iulie 2018, prin intermediul unei adolescente, sunetul sacru de chemare la rugăciune în Biserica Ortodoxă a pătruns în casele milioanelor de români care se uitau la un show televizat. La Next Star, emisiunea-concurs pentru tinere talente, o adolescentă a bătut toaca într-un mod impresionant, în duet cu maestrul Nicolae Voiculeț la nai, emoționând juriul și audiența, scrie site-ul stiripentruviata.ro.

Protagonista momentului, Alexandra Șerban, a fost „adoptată” de maica Serafima de la Mănăstirea Mărcuș din județul Covasna, după ce fusese abandonată în maternitate. Mănăstirea Mărcuș are un cămin pentru fetițe abandonate. Acum, copila spune că, dacă ar putea da timpul înapoi, nu și-ar alege altă soartă, pentru că o iubește mult pe măicuță, pe care o numește cu apelativul „Mami”, și despre care spune că este viața ei. Alexandra are 11 ani și o problemă misterioasă de sănătate care, de ceva timp, a împiedicat-o să mai crească. Ar vrea ca într-o zi să ajungă medic și să descopere un leac pentru boala ei.

Maica Serafima e și mamă și tată pentru toate fetițele orfane, pe care le-a luat la ea, în urmă cu mai mulți ani.
 
La Mânăstirea Mărcuș e și stareță și șofer,  și administrator și contabil, grădinar și educator. Acum s-a obișnuit cu toate grijile pe care și le face cu copiii, însă începutul nu a fost deloc ușor. 
 
Maica Serafima le-a crescut pe fete cu dragoste de Dumnezeu și de școală. Iar ele au înțeles că, dacă nu ar fi fost ea, ar fi fost singure pe lume.