ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ziua Culturii Naționale a fost marcată de Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru Românii de Pretutindeni printr-un spectacol organizat la Aeroportul Internațional 'Henri Coandă', duminică, 15 ianuarie 2017.  Inițiativa a aparținut  Institutului Eudoxiu Hurmuzachi pentru Românii de Pretutindeni.

Cei prezenți pe aeroport la orele prânzului au asistat la momente emoționante, pe care le-au surprins cu ajutorul telefoanelor mobile, pentru a le duce cu ei. Turiști străini sau români care urmau să plece din țară au fost plăcut surprinși de  Dinu Iancu Sălăjanu și de Corala 'Armonia' a Arhiepiscopiei Tomisului, considerat cel mai bun cor din lume, care au încântat publicul cu melodii patriotice. Un recital de poezie eminesciană a fost susținut de actrița Alexandra Velniciuc, iar Dinu Iancu Sălăjan a cântat "Mai am un singur dor".

Pe toată durata acțiunii au fost proiectate prezentări conținând informații legate de programele derulate de Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru Românii de Pretutindeni, personalități marcante ale vieții culturale și științifice românești și elemente ale patrimoniului românesc material.

Prin acest proiect, Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru Românii de Pretutindeni își propune să promoveze valorile culturale și spirituale românești în rândul românilor din țară și din diaspora, dar și al cetățenilor străini care tranzitează aeroportul pe data de 15 ianuarie.

'Pe aripile culturii naționale', proiectul dedicat de Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru Românii de Pretutindeni Zilei Culturii Naționale, face parte din programul 'Caravana identității românești', care cuprinde o serie de acțiuni culturale destinate promovării culturii române și consolidării identității naționale românești.