Opt ani au așteptat românii aflați la peste 9000 km depărtare de România să se roage într-o biserică numai a lor. Visul comunității românești din Tokyo a devenit, în sfârșit, realitate, cu  sprijinul Patriarhiei Române și al Guvernului român.

Românii din Japonia au reușit să strângă peste 50 de milioane de yeni, adică peste 400.000 de euro, bani necesari pentru cumpărarea unui locaș de cult în capitala niponă, informează Trinitas tv.

La începutul anului 2008, reprezentanții comunității românilor din Japonia au solicitat Patriarhiei Române înființarea unei parohii românești, pentru că Biserica îi face să se simtă acasă, deși se află la 9.000 de km depărtare. 


La 10 mai 2008, la Ambasada României din Tokyo a fost semnat un proces verbal prin care s-au pus bazele Consiliului Parohial al viitoarei parohii românești din Japonia. Acum, comunitatea se bucură că, in sfârșit ,va avea o biserică a sa. Cu sprijinul Patriarhului României, comunitatea a reușit să strângă banii necesari.
 
"Această dorință a comunității s-a realizat în cele din urmă prin suportul venit din partea Patriarhiei Române și al Guvernului României. Este un vis devenit real, este o minune și o uimire pentru japonezii care fac parte din comunitatea noastră pentru că ei știu că țara noastră nu are o perspectivă economică deosebită, cunosc posibilitatea comunității noastre și atunci nu puteau să înțeleagă că vom ajunge la un moment dat la acest pas. Numai minunea lui Dumnezeu, lucrarea lui prin sfinți, Sfântul Gheorghe, care ne este ocrotitor, ne-au făcut să ajungem să împlinim visul comunității, pentru oamenii care sunt aici de multă vreme, dar și pentru copiii care se nasc și alcătuiesc viitorul parohiei. Este un mare dar! Oamenii au primit vestea cu lacrimi și cu o bucurie de nedescris. E important pentru ei că cineva din țară se gândește și la ei", a spus Preotul paroh Daniel Coriu, slujitor la Parohia Ortodoxă Română "Sf. Gheorghe" din Tokyo.

Dacă la început slujbele erau săvârșite într-o localitate aflată la 120 de km de Tokyo, acum parohia își desfășoară activitatea în centrul capitalei nipone. Aici slujbele sunt oficiate într+o capelă închiriată ce aparține Bisericii Catolice din Tachikawa.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews