ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Momente emoționante în fața Clubului Colectiv. Familiile și prietenii celor 63 de tineri care și-au pierdut viața în urma incendiului de la Colectiv  au împodobit un brad de Crăciun în fața clubului. 

Pe steluțe au fost agățate fotografiile celor care și-au pierdut viața în incendiu. De asemenea, familiile celorlalte victime sunt așteptate să aducă fotografii sau alte amintiri care pot fi agățate în brad. În jurul pomului se află și o panglică având mesajul "Colectiv, nu vă uităm de Crăciun. Mulțumim pentru că ne-ați făcut mai buni". 63 de candele au fost aprinse la locul tragediei. 

Laurențiu Istrate, tatăl lui Claudiu Bogdan, cea de-a 54-a victimă din clubul Colectiv, a declarat că prin acest gest familiile vor să îi păstreze în suflet pe cei plecați, dar și să tragă un semnal de alarmă asupra lipsei de responsabilitate, incompetenței și ignoranței. 

"Vrem să îi păstrăm în suflet ca pe niște îngeri buni și dragi nouă. Cu speranța că sufletele lor ne vor ocroti de acolo de sus, pe noi toți, ne-am gândit ca acum, în ajunul nașterii lui Iisus Hristos, să îi avem aici. Mai mult, nu am vrea să se uite tragedia asta. Aceasta a fost o tragedie, dar și o crimă, iar crima aceasta este — în imaginația noastră, a părinților doborâți de tristețe și durere pentru pierderea copiilor noștri — un efect al modului cum este condusă țara aceasta, al lipsei de responsabilitate, al incompetenței și ignoranței celor care ne conduc. Este doar unul din efecte, pentru că efectele a ceea ce se întâmplă astăzi în România, chiar dacă nu sunt niște tragedii colective, se petrec în fiecare zi. Mor oameni în spitale, mor oameni pe șantiere, sunt oameni săraci. Peste 50% din copiii României trăiesc într-o sărăcie lucie", a spus el. 

Alături de ei au fost și ultimii pacienți extrenați miercuri dimineață de la Spitalul Militar. 

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. Alte 36 de persoane au murit în spitale din țară și din străinătate, numărul victimelor ajungând, în 21 decembrie, la 63.