ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În predica sa de azi de la Mănăstirea Petru Vodă, monahul Filotheu Bălan abordează și falsul lansat de greci cu privire la uciderea împăratului vlaho-bulgar, românul Ioniță Caloian, asediatorul Salonicului, despre care ActiveNews a mai publicat date istorice în articolul privind Căderea Constantinopolului.

Monahul mai amintește în predica sa că, de două luni, capul Sfântului Iosif de la Văratec răspândește bună mireasmă, la fel cum a simțit și la Sfântul Dimitrie Basarabov dar și la mult-pătimitorul temnițelor bolșevice Ilie Lăcătușu, descoperit cu moaște întregi în cimitirul din cartierul Giulești, cât și la sfintele moaște de la Petru Vodă ale mărturisitorilor din închisori.

VIDEO cu o variantă de reconstruire 3D a Basilicii Sfântului Dimitrie din Sirmium - actuala Sremska Mitrovița -, unde acesta a fost diacon: