ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



28 de ani de propagandă anti-românească își fac efectul cu multă putere, scrie monahul Filotheu Bălan de la Mănăstirea Petru - Vodă, într-un text postat pe Facebook, în care arată că „experimentul de transformare a românilor din victime în vinovați pentru dezastrul creat de jupânii care conduc România spre iad în ultimii 28 de ani e aproape de final”. Monahul Filotheu îi îndeamnă pe români să se trezească și propune și câteva soluții. Una ar fi evitarea cu orice preț a emisiunilor televizate de tip talk-shaw / dezbatere de orice fel, care sunt  „instrumentul perfect pentru spălarea creierelor.”

Redăm mai jos textul postat de monahul Filotheu Bălan:

„Ce spuneți? Credeți că ar fi posibil ca fiecare dintre noi să nu mai vorbească în numele întregului popor român?

28 de ani de propagandă anti-românească își fac efectul cu multă putere. După ce românilor li s-a distrus economia, învățămîntul, armata și toate celelalte instituții naționale, au fost lăsați fără locuri de muncă și exilați din țară, au fost mai apoi demoralizați și învățați să-și defaime și batjocorească propria credință, propria Biserică, propriul popor și propria țară.

Motivul propagandei anti-Biserică este acela că Biserica este singura instituție complet românească rămasă în România.

Se observă, din păcate, o mentalitate sinucigașă aproape generală. Nu doar o mentalitate de slugă, ci una sinucigașă: "Noi nu sîntem buni de nimic; nu putem face nimic; ca la noi la nimenea; noi sîntem de vină; numai la români se poate așa ceva; trebuie să vină străinii să facă ordine." Experimentul de transformare a românilor din victime în vinovați pentru dezastrul creat de jupînii care conduc România spre iad în ultimii 28 de ani e aproape de final.

E vremea trezirii, fraților.

Soluții:
1. Să se evite cu orice preț emisiunile televizate de tip talk-shaw / dezbatere de orice fel. Acestea sînt instrumentul perfect pentru spălarea creierelor. Motivația e una singură: indiferent despre ce s-ar discuta și cît de interesant ar fi, privitorul din fața televizorului nu poate interveni în nici un fel asupra discuției și de cele mai multe ori nu are instrumentele să se apere de minciunile, omisiunile, perfidia și mesajul negativ al acestor emisiuni. Privitorul nu se poate apăra pe sine de mesajul perfid al emisiunilor decît închizînd televizorul. Aceste emisiuni nu sînt altceva decît ședințele de partid de altădată, aduse la un nou nivel de perfecționare, de cele mai multe ori emoțională, prin care victimei privitoare i se induc emoțiile și ideile dorite de realizatorii emisiunilor.
2. Cînd se discută un subiect negativ, regretabil, să nu se învinovățească niciodată victimele.
3. Cînd se analizează un subiect negativ, regretabil, să nu și-l mai asume nimeni în numele poporului român; să nu se folosească persoana 1 plural cînd e vorba de fapte negative concrete.
4. Să se reacționeze cu calm, blîndețe și înțelegere față de oricine începe să defaime poporul român, credința și Biserica. Dacă omul este încă rațional, va înțelege unde a greșit și se va corecta. Dacă nu, atunci să fie lăsat în plata Domnului, Care va ști cum să procedeze cu fiecare.

Doamne, ajută!

PS: Metoda de reeducare a victimei se numește programare neuro-lingvistică. Cei interesați pot cerceta mai mult pe tema acestui subiect.”