ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


Pictorul bisericesc Daniel Codrescu, artistul care realizează lucrările de mozaic de la Catedrala Mântuirii Neamului, a avut o întâlnire binecuvântată la Mănăstirea Neamț, pe 21 august 2021.

Cu Monahul Ghenadie de la Neamț, care, după ce i-a făcut portretul pe banca pe care stădea de obicei, cu ochii spre valurile de credincioși, i-a spus: "Să vă rugați pentru mine să-mi dee Dumnezeu sfârșât bun și să mă pomeniți.”„S-a dus la Domnul în genunchi, în rugăciune pe 3 septembrie iar slujba de înmormântarea va fi marți la Mănăstirea Neamț, la ora 10. Dumnezeu să-l odihnească în rândul drepților!”, a transmis Daniel Codrescu, publicând, în semn de omagiu, schițele din acea zi de august, pe care le reproducem, la rândul nostru, cu mulțumiri.

Portalul Mărturie Athonită scrie, de asemenea:

Unii oameni sunt ca lumânările. Se strecoară în viața noastră discret și tot așa ne luminează fiecare gând, fiecare clipă, fiecare zi, cu o lumină mai puternică decât cea a soarelui.

Ard lângă noi curat, fără fum și fără să-și lase ceara pe sufletul nostru.

Ard fără să ne frigă și fără să ne rănească ochii cu lumina lor.

Așa a plecat la Domnul, în data de 03 septembrie 2021, monahul Ghenadie de la Neamț, în genunchi.

Bunul Dumnezeu să-l odihnească și să-l primească între Sfinții Săi!”