ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Monedele digitale ar putea "semnala sfârșitul libertății", potrivit lui Michael Rectenewald, autorul cărții "The Great Reset and the Struggle for Liberty: Unraveling the Global Agenda".

Monedele digitale controlate la nivel federal ar însemna să ai un cont bancar legat de Rezerva Federală și ar putea "semnala sfârșitul libertății", oferind guvernului o "supraveghere completă" asupra oamenilor, potrivit The Defender.

Administrația Biden dorește să accelereze dezvoltarea în SUA a monedelor digitale susținute de guvern și emise de o bancă centrală - cunoscute sub numele de monede digitale ale băncii centrale (CBDC) - prin faptul că Fed va emite și va urmări fluxul monetar digital, a declarat Rectenwald comentatorului politic Kim Iversen într-un episod recent al emisiunii "The Kim Iversen Show".

Rectenwald i-a spus lui Iversen că are "îndoieli serioase" cu privire la monedele digitale, despre care a spus că ar putea însemna "închiderea unui cerc totalitar".

Rectenwald a spus că monedcele digitale sunt periculoase pentru că ar permite guvernelor "să bage în grabă bani în diverse sectoare ale economiei în așa-zise situații de urgență, așa cum au făcut cu COVID".

De asemenea, monedele digitale ar putea permite "impozitarea în timp real", prin deducerea instantanee a impozitelor din conturile personale pe baza încasărilor.

"Acest lucru ar putea duce, de asemenea, la interzicerea diferitelor tipuri de tranzacții sau a cheltuielilor pentru anumite elemente considerate "neesențiale" sau chiar "nesustenabile"", a declarat Rectenwald.

"Așadar, sunt o mulțime de probleme în joc aici", a spus Rectenwald.

Iversen a fost de acord, menționând că Fed este deținută de bănci globale private care susțin agenda "Marii Resetări" a Forumului Economic Mondial (WEF) - astfel încât acest tip de control ar putea fi folosit pentru a-i opri financiar pe cei care se opun guvernului sau agendei WEF, a spus ea.

Ar fi ușor să spui cuiva: "Ei bine, îți vom tăia banii pentru că vorbești împotriva guvernului... te considerăm terorist", a spus ea.

"Am văzut că au făcut deja acest lucru cu convoiul de camioane [canadian]", a spus Iversen.

Cu mai mult de 11.000 de camionagii, convoiul canadian de camionagii a făcut un protest de 93 de mile împotriva mandatelor de vaccinare COVID-19 și a fost ulterior zădărnicit când guvernul canadian a anulat cărțile de credit ale liderilor săi.

Monedele digitale sunt în curs de implementare în întreaga lume, a declarat Rectenwald, dar provocările logistice ar putea să le facă să deraieze, a spus Rectenwald.

Rectenwald și Iversen au discutat despre modul în care acestea se potrivesc cu crearea unui sistem global de identificare digitală.

De asemenea, au discutat despre modul în care WEF și guvernele lumii folosesc "catastrofismele" - amenințarea unei catastrofe - pentru a justifica intervențiile autoritare pe care doresc să le întreprindă pentru a controla comportamentul oamenilor.

Dar pretextul catastrofei pe care o folosesc pentru a speria oamenii se schimbă mereu în timp, a spus Rectenwald.