ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul educației, Monica Anisie, a declarat că „grupa mare la grădiniță devine obligatorie”. Măsura va intra în vigoare din toamna acestui an, așa cum a informat ActiveNews încă de săptămâna trecută.
 
„Aș vrea să nu uite nici părinții, nici autoritățile, că tot vorbeam de inspectori, că începând din anul școlar următor, deci din toamnă, participarea la grupa mare la grădiniță devine obligatorie”, a declarat ministrul educației, în emisiunea "Din viața romilor”. 
 
Întrebată dacă asta înseamnă că „altminteri nu mai poți fi înscris”, Monica Anisie a răspuns:„La pregătitoare, sigur că da. E important, cred, acest anunț pentru părinți”, potrivit Edupedu.
 
Înscrierea copiilor la grădiniță și reînscrierea în grupa mijlocie sau mare a celor care au urmat deja învățământul preșcolar se pot face telefonic, prin e-mail sau fax, conform procedurii trimise de Ministerul Educației.
 
După cum informa ActiveNews, președintele Klaus Iohannis a promulgat, în aprilie 2019, legea pentru modificarea Legii educației naționale 1/2011 prin care învățământul obligatoriu este mărit la 15 clase, incluzând grupa mică, grupa mijlocie și grupa mare din învățământul preșcolar. 

Potrivit Legii 56/2019, „învățământul general obligatoriu cuprinde învățământul primar, învățământul gimnazial și primii 2 ani ai învățământului secundar superior. Învățământul secundar superior și grupa mare din învățământul preșcolar devin obligatorii până cel mai târziu în anul 2020, grupa mijlocie până cel mai târziu în anul 2023, iar grupa mică până în anul 2030”.

La momentul respectiv, reacțiile critice nu au întârziat să apară. „Dacă tot am distrus cei șapte ani de acasă, de ce să nu-i distrugem și pe cei trei, care au mai rămas?”se întreba jurnalistul Gabriel Popa.