ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Monica Macovei  și-a dat astăzi demisia din partidul pe care l-a fondat în anul 2015. La începutul anului 2017, în urma unei Adunări Generale, membrii partidului au decis asumarea unei doctrine conservatoare, iar din octombrie la conducere este Adela Mârza, fost lider al M10 Cluj. Surse ne-au confirmat că există și alte plecări din conducerea M10.

Potrivit surselor, Monica Macovei ar fi purtat negocieri cu USR pentru a fi cap de listă la alegerile europarlamentare din anul 2019. 

Partidul M10 are în prezent 16 filiale în toată țara, iar în urma alegerilor locale din 2016 a obținut 94 de consilieri locali, 2 primari și 5 viceprimari.

Alături de alte partide și mișcări civice, Partidul M10 participă la un proiect de coagulare al forțelor de dreapta din România într-o noua platformă politică numită „Alternativa Dreaptă”. Din acest proiect mai fac parte Uniunea Creștin Democrată din România (UCDR), Partidul Forța Moldova și platformele politice Alternativa Dreaptă și Alianța Conservatoare, entități ce își propun să susțină împreună o listă conservatoare la alegerile europarlamentare.