ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe grupări de tineri naționaliști au adus un omagiu jertfei eroilor de pe frontul creștin spaniol Ionel Moța și Vasile Marin, de la a căror moarte s-au împlinit vineri 86 de ani. Potrivit unei postări de pe internet, tinerii naționaliști au sfințit un monument funerar dedicat luptătorilor anticomuniști și foștilor deținuți politic.

„Credința creștină îi chema la datorie, deoarece, în Spania, trupele comuniste și anarhiste "trăgeau cu mitraliera în obrazul Lui Hristos" la propriu, aceștia vandalizând biserici, cruci și statui creștine.

Astfel în 13.01.1937, doi dintre ei au căzut eroic în tranșeele din jurul Madridului, rămânând până azi în memoria spaniolilor care le îngrijesc monumentul și îi comemorează an de an alături de camarazii români.

Aceasta este doar o pagină de istorie românească interzisă azi, dar naționaliștii români își cunosc istoria și nu își uită Eroii Anticomuniști. Astfel, la inițiativa grupului Aria Ultra', grupurile Camarazii România, N.O.I., Honor et Patria și Baricada au fost azi prezente în Constanța, unde seniorii naționaliști locali au ridicat o replică a monumentului de la Majadahonda, pentru a-și comemora eroii și a le apela numele care au rămas pe buzele oricărui naționalist european.”, se scrie pe pagina Noi Românii.