ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Sângele martirilor creștini, uciși pentru credința lor în diverse colțuri ale planetei, va „lumina” și în acest an cele mai importante monumente din lume.  Pentru ca jertfa celor care și-au dat și își dau viața din cauza credinței și cărora în aceste vremuri tulburi le este negată libertatea religioasă să nu fie uitată, spun organizatorii.


Inițiativa pornită anul trecut  de asociația de drept pontifical  „Ajutor Bisericii care Suferă”, prin luminarea în roșu a  celebrului monument din Roma, Fontana di Trevi și a catedralei, a abației Westminster din Londra și a statuii lui Christos din Rio de Janeiro va continua și anul acesta. 

Joi,  12 octombrie, fațada bisericii Sacre Coeur de Montmartre din Paris va fi luminată în roșu, ca parte a programului de manifestări cuprinse sub genericul „24 de ore pentru libertatea religioasă”, organizat de secția franceză a asociației, informează agensir.it.

După-amiază va avea loc o dezbatere publică pe esplanada bisericii, urmând ca la seara să se aprindă proiectoarele cu lumina purpurie a jertfei supreme. Organizatorii au pregătit, de asemenea, o Veghe de rugăciune la care vor fi amintiți în mod special cei care nu sunt liberi să-și trăiască credința. Bazilica va rămâne deschisă toată noaptea și va oferi posibilitatea de a participa la adorația euharistică.

„De aproape 70 de ani, asociația ‘Ajutor Bisericii care Suferă’ este angajată în a menține vie atenția lumii în privința persecuțiilor religioase. Monumente ca Fontana di Trevi și  catedrala Westminster au obligat deja milioane de persoane să se întrebe cu privire la această dramă, încă necunoscută îndeajuns și neglijată de curentele de opinie din fluxul mediatic. Prin inițiativa din 12 octombrie de la Paris, martirii vor fi din nou protagoniști și vă asigur că asociația va continua să lumineze alte monumente cunoscute din numeroase țări, pentru a nu permite ca omenirea să închidă ochii în fața jertfei celor care și-au dat și își dau viața din cauza credinței și în fața destinului pe care îl au cei cărora, chiar și în timpurile noastre, le este negată libertatea religioasă”,  a afirmat directorul secției italiene a asociației, Alessandro Monteduro.