ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Când Marea Britanie a fost blocată pentru prima dată pe 23 martie 2020, rata medie zilnică a deceselor cauzate de Covid era de aproximativ 213, ceea ce a declanșat o alarmă și a dus la introducerea unor restricții stricte. Acum, un număr similar de decese neașteptate are loc în fiecare zi, dintre care majoritatea nu sunt cauzate în primul rând de coronavirus. Cu toate acestea, guvernul și serviciile de sănătate păstrează în mare parte tăcerea, potrivit MSN.

Datele de la Oficiul Național de Statistică (ONS) arată că în ultimele șase luni s-au înregistrat mai multe decese în exces din alte cauze decât Covid, decât decese „datorate" coronavirusului pentru întregul an.

Cifrele arată că au fost înregistrate 18.394 de decese pricinuite de  Covid în acest an în Anglia și Țara Galilor. Dar din luna mai au existat 23.195 decese în exces în care cauza principală a fost o altă afecțiune.

Experții continuă să se certe asupra motivelor care stau la baza acestei creșteri recente a numărului de decese neașteptate, care nu dă semne de încetinire.

Amitava Banerjee, profesor de știință a datelor clinice și cardiolog consultant onorific la Institutul de Informatică Sanitară, University College London, a finalizat recent o lucrare care arată cum au scăzut brusc internările pentru probleme cardiace în timpul pandemiei.

În 2020, în Anglia, Scoția și Țara Galilor au existat cu 31 064 mai puține internări în spital pentru bolile de inimă, cu 14 506 mai puține internări de urgență și cu 16 560 mai puține proceduri elective, comparativ cu perioada 2016-2019.

Internările elective erau în continuare în scădere în 2021, cu 10.996 de operații mai puține, dar, în mod alarmant, internările de urgență pentru probleme cardiace au crescut cu 25.878.

Un raport recent al Institute of Actuaries Continuous Mortality Investigation (CMI) a arătat că în al treilea trimestru - iulie, august și septembrie - Marea Britanie a înregistrat cea mai mare mortalitate din 2010 încoace.

Cobus Daneel, președintele Comitetului pentru proiecții de mortalitate al CMI, a declarat „Al treilea trimestru al anului 2022 a înregistrat o mortalitate neobișnuit de ridicată pentru această perioadă a anului.”

„Au existat mai multe decese decât se așteptau din cauze non-Covid. Acest lucru contrastează cu cea mai mare parte a perioadei de pandemie, când decesele non-Covid au fost mai mici decât se așteptau."

Guvernul a făcut o încercare timidă de a afla ce se întâmplă cu numărul excesiv de decese, solicitând un raport din partea Biroului pentru Îmbunătățirea Sănătății și Disparități (OEHD).

Raportul a arătat o creștere îngrijorătoare a numărului de decese în rândul persoanelor cu afecțiuni cardiace și diabet, multe dintre acestea putând fi prevenite.

„Din aprilie până la jumătatea lunii octombrie s-au înregistrat aproape 30.000 de decese în exces. Cea mai mare parte a deceselor în exces sunt inexplicabile.”

„Decesele cauzate de boli cardiovasculare și diabet, în special, prezintă un exces semnificativ”.

Experții din domeniul sănătății continuă să ceară o anchetă guvernamentală completă, iar doctorul Charles Levinson, de la serviciul privat de medicină de familie DoctorCall, s-a plâns că acum „trage un semnal de alarmă în această privință de luni și luni de zile".