ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Copiii românilor din Olanda care merg la Biserica „Sfântul Grigorie Teologul” Schiedam au avut surpriza întâlnirii cu Moș Crăciun după ce au asistat la slujba din duminica dinaintea Nașterii Domnului. 

La 20 decembrie 2020, dupӑ sӑvârșirea sfintei Liturghii de cӑtre Pӑrintele Protopop Dr. Ioan Durӑ, Parohia Ortodoxă Română „Sf. Grigorie Teologul” din Schiedam, Țările de Jos, a organizat, ca în fiecare an de la începutul activitӑții sale în 1981, întâlnirea cu Moș Crӑciun a copiilor din comunitatea parohiei.  

Pentru a-i pregӑti creștinește pentru întâmpinarea Nașterii Pruncului Iisus Hristos, Pӑrintele Ioan i-a împӑrtӑșit pe copii și le-a vorbit, apoi, într-un cuvânt de învӑțӑturӑ, despre semnificația sӑrbӑtorii Nașterii Domnului, despre tradițiile românești de Crӑciun, pӑstrate și transmise de la o generație la alta, despre sosirea, an de an, la parohie, a lui Moș Crӑciun.  

În sunetul colindelor interpretate de elevii școlii parohiale, Moș Crӑciun a împӑrțit cu generozitate daruri, jucӑrii, dulciuri și cӑrți de poezii și povești în limba românӑ, achiziționate cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.  

În condițiile speciale de lockdown impuse de autoritӑțile olandeze în contextul pandemiei de coronavirus, întâlnirea cu Moș Crӑciun a celor 60 de copii din comunitatea parohiei a avut loc de-a lungul întregii dupӑ-amieze, în mai multe serii, oferindu-se, astfel, copiilor posibilitatea petrecerii unor clipe de neuitat în biserica parohiei, lângӑ bradul de Crӑciun și alӑturi de Moș Crӑciun. 

Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.