ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația Vladimir Putin consideră că atentatul soldat cu moartea Dariei Dughina, fiica filosofului Alexandr Dughin, a fost planificat și comis de serviciile secrete ucrainene, informează ȘtiripeSurse.

„Crima a fost planificată și comisă de serviciile secrete ucrainene”, a comunicat luni Serviciul Federal de Securitate (FSB) din Rusia, conform agenției Interfax.

Administrația lui Volodimir Zelenski susține că Ucraina nu este implicată în atentatul de la Moscova.

FSB a stabilit că atentatul a fost comis de o individă din Ucraina în vârstă de 43 de ani, care a venit în Rusia în iulie, trecând prin Estonia, stat membru al Uniunii Europene și al NATO.

Daria Dughina, în vârstă de doar 29 de ani, a fost asasinată sâmbătă, într-o explozie care a vizat mașina sa.

Postul rusesc RT a difuzat o înregistrare video cu presupusul autor al atentatului cu mașină-capcană de la Moscova.

Imaginile o arată pe o cetățeană ucraineană intrând în țară și ieșind din ea, împreună cu fiica ei minoră, după ce a asasinat-o pe Daria Dughina. Înregistrarea video difuzată de FSB o prezintă pe suspecta din spatele atentatului cu mașină-capcană de la Moscova, Natalia Vovk, intrând în casa în care locuia victima atacului, Daria Dughina.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a dat publicității o înregistrare video în care apare Natalia Vovk, cetățean ucrainean, identificată drept principalul suspect în cazul atentatului cu mașină-capcană care a ucis-o sâmbătă pe jurnalista Daria Dughina la Moscova. Înregistrarea publicată luni o arată pe Vovk și pe fiica sa adolescentă intrând în Rusia, în interiorul clădirii în care locuia Dughina, și apoi părăsind țara în grabă.

Vovk, în vârstă de 43 de ani, a fost desemnată luni de FSB drept principalul suspect în cazul asasinării lui Dughina, reiterează sursa citată. Cetățeanul ucrainean a sosit în Rusia pe 23 iulie, folosind plăcuțe de înmatriculare ale Republicii Populare Donețk pentru a evita controlul amănunțit. În timp ce se afla la Moscova, ea a schimbat plăcuțele de înmatriculare de pe Mini Cooper cu cele ale Kazahstanului, o fostă republică sovietică prietenă. Duminică, după atentat, Vovk a condus până în Estonia cu numere de înmatriculare ucrainene, a precizat FSB.

Fotografii ale diferitelor plăcuțe de înmatriculare au fost incluse ca parte a prezentării video.

De asemenea, autoritățile au mai spus că este posibil ca Vovk să se fi folosit de fiica sa adolescentă ca acoperire, pentru a se deplasa mai ușor în Rusia. Ea a închiriat un apartament în aceeași clădire în care locuia Dugina și a fost filmată, normal, de camera de la intrare.

O fotografie tip card de identitate a lui Vovk în uniforma Gărzii Naționale a Ucrainei a fost publicată în aprilie pe internetul rusesc, ca parte a unui document de urmărire a membrilor regimentului neonazist AZOV.

În document apare numele de familie al acesteia ca fiind Shaban - numele de familie pe care fiica sa l-a folosit la intrarea în Rusia, potrivit FSB. Anterior, Ucraina a susținut că nu a fost implicată în asasinat.

Nu este deloc clar cum o persoană aflată pe lista specială de urmăriți din AZOV a putut intra atât de lejer în Rusia, aflată, totuși, în stare de „operațiune specială”, și cum de a scăpat vigilenței grănicerilor cercetarea numărului caroseriei automobilului Mini Cooper, care ar fi atestat faptul că aceeași mașină intrase cu alt număr de înmatriculare în țară.

Daria Dughina, în vârstă de 30 de ani, a fost ucisă sâmbătă seara după ce a participat la un festival de familie conservator în apropiere de Moscova împreună cu tatăl ei, filosoful Alexandr Dugin. Vovk ar fi plantat un dispozitiv exploziv improvizat sub SUV-ul Toyota care îi aparținea lui Dughin, care ar fi putut fi ținta ei.

VIDEO cu suspecta crimei, potrivit FSB și RT: