ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


”Casa Isărescu”, moșia guvernatorului BNR, este elogiată pe un site turistic din străinătate specializat in destinații turistice de lux.


Un site specializat în prezentarea destinațiilor turistice de lux, WorldItineraries, recomandă într-un articol Casa Isărescu, proprietatea  guvernatorului BNR. „Bordeaux? Toscana? Nu, Drăgășani, în inima României”, scrie în explicația unei fotografii care însoțește articolul. În plus, sunt publicate mai multe fotografii cu Mugur Isărescu, într-o ținută relaxată: în pantaloni scurți și un tricou pe care scrie „David Bowie – Made in Japan”.

„Aflată într-o zonă rurală verde, această proprietate viticolă și hacienta tradițională este rezultatul perseverenței, planificării și creativității impresionante a membrilor familiei Isărescu, între care Mugur, în vârstă de 68 de ani, guvernator de 27 de ani al Băncii Naționale a României, cel mai longeviv guvernator din lume, și talentatul său fiu, Costin, un arhitect de 30 de ani, CEO al proprietății”. Așa începe articolul în care este elogiată proprietatea guvernatorului BNR, numită Casa Isărescu, scrie libertatea.ro

Aflată în apropiere de Drăgășani, podgoria este o afacere profitabilă și, probabil, se încearcă transformarea ei într-una cu un succes și mai mare.

„Crama, cu echipamente strălucitoare, ultra-moderne, din Italia, se află în apropiere, iar lângă ea o cameră de degustare amenajată cu grijă. Mirosul de struguri fermentați din butoaiele din stejar transilvănean din pivniță îți ațâță nările. Afară, aleile șerpuitoare duc spre porțiuni de vie, dincolo de o grădină decorativă de trandafiri multicolori și tufe și arbuști asortați”, descrie autorul ceea ce se află dincolo de porțile domeniului Isărescu.

Potrivit autorului, „istoria este menținută vie cu pasiune aici, cu un șopron vechi renovat, pentru depozitarea vinului, care păstrează încă unele polițe vechi de 150 de ani, încorporate în noua structură”.