ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Joseph Cohen va renunța la conducerea Mossad, unde a activat mai mult de cinci ani și a fost implicat în nominalizarea relațiilor dintre Israel și statele arabe din Golf, transminte Aleph News.

În locul lui va veni David Barnea, în vârstă de 56 de ani, care a ocupat funcția de director adjunct al Mossad. Barnea are patru copii, lucrează din 1996 pentru Mossad, ca ofițer de caz, iar din 2013 până la numirea sa ca adjunct, a comandat divizia Tzomet despre care presa din Israel spune că se ocupă cu recrutarea agenților.

Barnea recruta oameni pentru îndeplinirea misiunilor împotriva țintelor prioritare ale Mossad, Iran și Hezbollah. Cu doar câteva luni în urmă. procurorul general al Israelului înghețase numirea acestuia, până la instalarea unui guvern cu capacități depline, dar procurorul general a explicat luni că situația actualului guvern nu s-ar schimba decât după 1 iunie, odată cu plecarea lui Cohen din funcție. 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews