ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președinta Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi (D-CA), a anunțat că nu va candida pentru realegerea la conducerea Partidului Democrat în noul Congres. Acest lucru nu poate însemna decât că bătrâna de 82 de ani este cu un pas mai aproape de pensionare.

De când a fost aleasă în funcție, America a fost lipsită fără milă de locuri de muncă pentru americani, de granițe puternice și de viața prețioasă la toate vârstele.

Acest lucru, desigur, nu a fost numai vina ei. Este nevoie de doi pentru a dansa tango la Washington, D.C., iar echipa ei a fost sprijinită și încurajată de un partid republican care, de multe ori, părea să adopte politici democrate.

Nu a fost o surpriză faptul că foștii președinți republicani ai Camerei, John Boehner și Paul Ryan, i-au urat succes lui Pelosi în momentul în care s-a retras de la conducere.

Pelosi, aleasă în 1987, Boehner în 1990, și Ryan, ales în 1998, au fost intim implicați fie în crearea unei Americi sumbre și pline de afecțiuni sociale, fie au permis ca acest lucru să se întâmple.

Cu alte cuvinte, moștenirea lor a constat în a-i pune constant pe americani pe ultimul loc, în special pe cei mai vulnerabili dintre ei.

De exemplu, din 1987, aproape 40 de milioane de copii au fost avortați în uter, potrivit Institutului Guttmacher, un institut pro-avort. Pelosi a susținut în mod constant așa-zisul drept al femeii de a alege, susținând în același timp că este o catolică devotată.

Sprijinul ei pentru „dreptul” de a ucide copii a fost atât de profund încât propriul ei episcop a interzis preoților să îi permită să primească împărtășania – sursa și apogeul credinței, rezervată celor adevărat credincioși.

Din punct de vedere spiritual, poziția ei anti-viață a fost o sursă de confuzie și scandal pentru milioane de catolici, ceea ce se adaugă la comportamentul ei scandalos. Boehner și Ryan sunt, de asemenea, catolici, dar, în mod evident, au considerat că ea este totuși demnă de laudă.

Dincolo de accidentele mortale din uter, decesele cauzate de supradozele de droguri – care pot fi prevenite sau nu – au crescut vertiginos. „În 2020, 83.558 de persoane au murit din cauza supradozelor de droguri care pot fi prevenite – o creștere de 649% din 1999”, potrivit Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor.

În 2021, peste 100.000 de persoane au murit din cauza unei supradoze de droguri. Multe dintre aceste decese au implicat fentanilul.

În mod similar, America a pierdut milioane de locuri de muncă în industria producătoare în ultimele trei decenii. Din anul 2000, națiunea a văzut cum 5,5 milioane de astfel de posturi au încetat să mai existe.

Doar că acele locuri de muncă nu au dispărut pur și simplu. Politicile din Washington au încurajat adesea companiile să își creeze produsele în țări îndepărtate. Produsele mai ieftine ar fi fost în beneficiul poporului american. În 2016, oameni ca Ryan încă susțineau că un comerț liber practic nelimitat era un lucru bun, blocând politicile pe care le considera „protecționiste”. Spre lauda ei, Pelosi s-a pronunțat împotriva acordurilor comerciale cu China în anii 1990, dar în cele din urmă nu a reușit să oprească hemoragia.

În cele din urmă, dovezile arată că pierderea locurilor de muncă este parțial responsabilă de creșterea consumului de droguri, deoarece degradarea socială și pierderea scopului duc la găsirea satisfacției în vicii precum drogurile. La rândul său, se pare că un guvern care se concentrează pe crearea unui produs cât mai ieftin posibil, fără să țină cont de structura socială a țării, este un lucru rău.

Acum, în ciuda faptului că sute de oameni mor în fiecare zi, nu pare să existe o preocupare din partea Washingtonului pentru această problemă. Fentanilul este în prezent principala cauză de deces pentru americanii cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani, însă acest lucru abia dacă a fost menționat în timpul campaniilor de la mijlocul mandatului de către oricare dintre partide.

De unde provin aceste narcotice? Potrivit unui raport, sursa „dominantă” de fentanil în SUA este Mexicul. În fiecare an, tone de substanță mortală sunt oprite de patrula de frontieră, dar numărul acestora a crescut dramatic sub conducerea lui Biden.

Toți trei – Pelosi, Boehner și Ryan – s-au opus în diferite grade unei securități mai stricte a frontierelor și au lucrat adesea pentru o anumită amnistie pentru imigranții ilegali.

Această graniță poroasă a contribuit, fără îndoială, la epidemia de supradoze de droguri, se arată într-un raport al Comisiei federale de combatere a traficului de opioide sintetice. Potrivit unui studiu realizat în 2018 la Yale, 29 de milioane de imigranți ilegali au intrat în țară începând cu 1987. Suveranitatea noastră a suferit o lovitură dramatică de la proiectul de lege privind amnistia din 1986, anunțat de către congresmanul de atunci Chuck Schumer (D-NY).

În ultimii ani, politicile lui Biden, susținute de Pelosi, au creat un tsunami de imigrație ilegală. Din nou, cum poate fi acest lucru demn de laudă din partea unor foști oficiali aleși ai Partidului Republican, precum Boehner și Ryan?

În tot acest timp, cheltuielile federale au crescut vertiginos, la fel ca și dimensiunea guvernului, dar când s-a format o opoziție conservatoare reală ca reacție la această realitate – Tea Party – Boehner, Ryan și Pelosi i-au blocat cât au putut.

Nemulțumirile trioului față de fostul președinte Donald Trump sunt binecunoscute, însă niciunul dintre ei nu pare să realizeze că eșecul lor în chestiunile discutate poate explica ascensiunea acestuia și de ce americanii s-au înghesuit să-l susțină.

Boehner a demisionat din funcția de președinte al Camerei în 2015, după ce aparent obiectivul său de-o viață de a-l face pe Papă să vorbească în fața Congresului a fost îndeplinit. Nu i-a mai rămas nimic de făcut, a lăsat să se înțeleagă în numeroase rânduri. Un papă care vorbește în fața Congresului este frumos, dar nu face cu adevărat nimic pentru poporul american.

Ryan a decis să nu candideze la realegere în timpul administrației Trump și s-a retras pentru câțiva ani, pentru a reveni în ultimele luni și a-l critica pe Trump. Ryan susține în continuare că republicanii trebuie să se concentreze mai ales pe probleme economice și pe amenințarea guvernului pentru a obține victorii importante.

Între timp, americanii au suferit sub influența mlaștinii politice, deoarece mai multe generații de politicieni din ambele partide s-au concentrat pe toate problemele greșite, reducând la tăcere orice mișcare populară adevărată care să scuture sistemul.

Pelosi a obținut victorii pentru Partidul Democrat, dar acestea nu se traduc în victorii pentru alegători. De ce această laudă, dacă nu cumva viziunea ta asupra lumii se aliniază mai mult cu cea a democraților decât cu cea a bazei conservatoare?