ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Moștenitorii familiei Bragadiru au scos la vânzare clădirile istorice Ciclop și Scala, ambele aflate pe bulevardul Magheru din Capitală.

Consturcțiile istorice ar putea fi consolidate și modernizate pentru a permite construirea unui proiect mixt de birouri, hotel și retail. În același timp jumătate din hotelul Ambasador este la vânzare.

Prețul de vânzare al celor două clădiri este de 18 milioane de euro, potrivit ZF.

„Propunem un plan pentru un proiect evaluat la circa 22 mil. euro, care include hotel, birouri, spații comerciale și parcare. Tot la vânzare este și jumătate din hotelul Ambasador. La Ciclop propunem păstrarea ca parcare deoarece principala problemă în zonă este lipsa locurilor de parcare, mai ales dacă faci birouri sau spații comerciale. În cazul blocului Scala, acesta are garsoniere în prezent, iar cei care încă locuiesc acolo urmează să se mute", explică Eduard Uzunov, președintele companiei de consultanță imobiliară Regatta.

După o dispută în instanță care s-a întins pe mai multi ani, urmașii lui Dumitru Bragadiru (1842-1915), afaceristul care ridicase în 1928 garajul Ciclop, din Piața Romană, au reintrat în 2016 în posesia imensei proprietăți.
Garajul a fost prima parcare supraetajată din România și primul imobil din Europa construit cu sistem anti-seismic pe role. Cei șase moștenitori ai lui Dumitru Bragadiru mai dețin și clădirea cinematografului Scala, Palatul Bragadiru și se judecaă in continuare pentru multe alte cladiri.