ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 19:40 Plenul Parlamentului a respins moțiunea de cenzură „Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgență națională!", semnată de PNL, USR și PMP. S-au înregistrat 166 de voturi „pentru" și 4 „împotrivă". Parlamentarii PSD nu au participat la vot. 
 
Plenul reunit al Parlamentului începe astăzi, de la ora 14:00, dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură inițiată de PNL și susținută de USR și PMP împotriva Guvernului Dăncilă.  Pentru moment, calculele politice și declațiile unor lideri politice arată că moțiunea nu are nicio șansă să treacă.

Votul va fi secret, exprimat cu bile, însă șansele opoziției de a trece moțiunea sunt minime, în condițiile în care sunt necesare minimum 233 de voturi favorabile, iar cele trei partide au doar 155 de parlamentari. 
În această dimineață, Kelemen Hunor a declarat că nu există șanse de trecere a moțiunii.
 
Mai mult, liderul UDMR a atras atenția că nu se poate discuta în mod serios pe  marginea moțiunii în lipsa unui plan foarte clar a ceea ce ar trebui să se întâmple pe viitor. Liberalii ar fi trebuit să vină în fața celor de la UDMR cu un plan guvernare, cu o potențială echipă guvernamentală - lucru care, se pare, nu s-a întâmplat.

Și fostul președinte Traian Băsescu a comentat pe tema moțiunii de cenzură, afirmând că vor lipsi cam 50-70 de voturi pentru ca aceasta să fie adoptată. 

În paralel, în timpul dezbaterii moțiunii, mai multe proteste sunt anunțate în jurul Parlamentului. Unul îi are ca inițiatori pe parlamentarii USR, care le-au cerut cetățenilor „să-și ia o zi liberă pentru România”. Și liberalii au făcut apel la simpatizanți să iasă în stradă. Nu este exclus ca în zonă să manifesteze și susținătorii actualei puteri, conform afirmațiilor senatorului PSD Claudiu Manda.