ACTUALIZARE 19:40 Plenul Parlamentului a respins moțiunea de cenzură „Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgență națională!", semnată de PNL, USR și PMP. S-au înregistrat 166 de voturi „pentru" și 4 „împotrivă". Parlamentarii PSD nu au participat la vot. 
 
Plenul reunit al Parlamentului începe astăzi, de la ora 14:00, dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură inițiată de PNL și susținută de USR și PMP împotriva Guvernului Dăncilă.  Pentru moment, calculele politice și declațiile unor lideri politice arată că moțiunea nu are nicio șansă să treacă.

Votul va fi secret, exprimat cu bile, însă șansele opoziției de a trece moțiunea sunt minime, în condițiile în care sunt necesare minimum 233 de voturi favorabile, iar cele trei partide au doar 155 de parlamentari. 
În această dimineață, Kelemen Hunor a declarat că nu există șanse de trecere a moțiunii.
 
Mai mult, liderul UDMR a atras atenția că nu se poate discuta în mod serios pe  marginea moțiunii în lipsa unui plan foarte clar a ceea ce ar trebui să se întâmple pe viitor. Liberalii ar fi trebuit să vină în fața celor de la UDMR cu un plan guvernare, cu o potențială echipă guvernamentală - lucru care, se pare, nu s-a întâmplat.

Și fostul președinte Traian Băsescu a comentat pe tema moțiunii de cenzură, afirmând că vor lipsi cam 50-70 de voturi pentru ca aceasta să fie adoptată. 

În paralel, în timpul dezbaterii moțiunii, mai multe proteste sunt anunțate în jurul Parlamentului. Unul îi are ca inițiatori pe parlamentarii USR, care le-au cerut cetățenilor „să-și ia o zi liberă pentru România”. Și liberalii au făcut apel la simpatizanți să iasă în stradă. Nu este exclus ca în zonă să manifesteze și susținătorii actualei puteri, conform afirmațiilor senatorului PSD Claudiu Manda.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews