ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Opoziția va prezenta luni, în plenul Parlamentului, moțiunea de cenzură depusă împotriva Cabinetului Grindeanu, în contextul protestelor care au cuprins România. Liderii PNL și USL vor demisia guvernului, pe care îl acuză că „a legalizat furtul în România”.
 

Dar, după cum se știe, Ordonanța de Urgență privind modificarea Codurilor penale va fost abrogată duminică, în ședință de guvern, OUG pentru abrogarea actului normativ fiind și publicată în Monitorul Oficial. Asta înseamnă că obiectul moțiunii, demisia Guvernului pentru adoptarea OUG care a determinat ample proteste, nu se mai justifică.

Premierul Sorin Grindeanu declara duminică seara că moțiunea nu va trece pentru că PSD și ALDE au majoritate în Parlament.
 
Moțiunea de cenzură depusă de PNL și USR va fi citită luni, la ora 12:00, în plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului. Liberalii și Uniunea Salvați România consideră că executivul ar trebui demis în contextul masivelor proteste de stradă din ultimele zile.
 
Birourile permanente reunite ale Senatului și Deputaților au decis miercuri ca moțiunea să fie prezentată luni, după care conducerea Parlamentului se va reuni pentru a stabili data la care va fi dezbătută și votată. 

Miercuri, parlamentarii PNL și USR au depus moțiunea de cenzură intitulată "Guvernul Grindeanu - Guvernul sfidării naționale. Nu legalizați furtul în România", scrie Agerpres.

„Este primul demers politic important pe care Opoziția îl face astăzi în România într-un moment de cumpănă, într-un moment în care prin ordonanțe de urgență, prin decizii ale Guvernului se încearcă legalizarea furtului în România. (...) Aceasta este soluția legală, instituțională pentru demisia Guvernului și, de asemenea, soluția pentru a putea ajunge la alegeri anticipate", a spus președintele interimar al PNL, Raluca Turcan. 

Moțiunea de cenzură a fost semnată de 124 de parlamentari de la PNL și USR. Acestui demers i s-au alăturat și parlamentari de la PMP, după cum a precizat Turcan. Tot ea spune că ar fi și parlamentari PSD care vor susține moțiunea de cenzură a opoziției.