ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Moțiunea de cenzură „Guvernul PNL - De la Pandemie la pande-mită generalizată” a fost depusă de Partidul Social-Democrat, cu susținerea ALDE și Pro România, și va fi citită joi în Parlament, a anunțat luni președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, citat de Mediafax.

Potrivit social-democraților, „reprezentanții Guvernului și-au pierdut iremediabil credibilitatea în modul în care au gestionat pandemia - au spus că virusul e deosebit de grav, dar s-au purtat ca și cum virusul n-ar fi existat, petrecând fără mască și fără distanțare”.

Moțiunea de cenzură este semnată de 205 parlamentari, singurul social-democrat care nu se află printre semnatari fiind Eugen Teodorovici. Moțiunea va fi citită joi, 20 august, de la ora 12.00, în plenurile reunite ale celor două camere, urmând ca votul să fie dat probabil după 1 septembrie, când începe sesiunea ordinară a Parlamentului, sau mai devrene, într-o sesiune extraordinară, după cum speră Marcel Ciolacu.
 
PRO România și ALDE au anunțat că susțin la vot demersul social-democraților. PSD are în prezent 210 voturi, la care se adaugă 21 de parlamentari PRO România, în total 231 de voturi. La acestea se adaugă alți 20 de parlamentari nefiliați - 13 la Senat și 7 la Camera Deputaților -, ceea ce înseamnă că se depășește numărul necesar de 233 de voturi, iar moțiunea de cenzură va trece. Cu toate acestea, desemnarea unui nou premier depinde de președintele Iohannis, care ar putea respinge însă o nominalizare de la PSD.
 
„Am depus moțiunea de cenzură împotriva celui mai dezastruos guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani. În loc să vină cu soluții pe care toți românii le așteptau, guvernul Orban a devenit factorul agravant al pandemiei. Rezultatul îl vedem cu toții – au scăpat total de sub control pandemia, au distrus economia și au prăbușit nivelul de trai al românilor”, a declarat Marcel Ciolacu.
 
El a mai spus că poartă negocieri cu toate formațiunile parlamentare, mai puțin cu PNL și PMP.
 
„Vrem să votăm cât mai repede. Eu doresc să votez cât mai repede. Din ce am citit eu cu stafful meu politic, nu e o problemă dacă o vom vota în sesiune extraordinară”, a adăugat liderul interimar al PSD.