ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Moțiunea de cenzură inițiată de Partidul Social-Democrat (PSD) a fost citită joi în plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților, urmând să fie dezbătută și supusă votului marțea viitoare la ora 12:00, potrivit Agerpres

Moțiunea, intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor. Jos Guvernul Cîțu!”, este semnată de 157 de parlamentari social-democrați.

Ședința de joi a fost condusă de președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban (PNL), care a anunțat că și-au înregistrat prezența 209 parlamentari.

Mare parte dintre parlamentarii USR-PLUS au lipsit din sală, conectându-se pe tablete la ședința comună, după cum a anunțat liderul deputaților, Ionuț Moșteanu, care a fost prezent.

Și din partea PNL a fost prezent doar liderul grupului parlamentar de la Camera Deputaților, Gabriel Andronache. De asemenea, au lipsit și parlamentari ai UDMR și ai minorităților naționale.

Premierul Florin Cîțu, al cărui nume figurează în moțiunea depusă de opoziție, nu a participat la ședința plenului reunit al Parlamentului.

Textul moțiunii a fost citit de liderul deputaților PSD, Alfred Simonis.

După lecturarea acestuia, șeful Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a anunțat că, potrivit deciziei Birourilor permanente reunite, dezbaterea și votul asupra moțiunii de cenzură vor avea loc în ședința comună de marțea viitoare, cu începere de la ora 12:00. Orban va prezida și această a doua ședință „ca să evităm lupte de K1 la microfon”, după cum a declarat el, făcând aluzie la debarcarea silită de la microfon a colegului său, Florin Roman, cu ocazia moțiunii inițiate anterior de USR-PLUS și susținute de AUR.
 
Redăm mai jos filmarea ședinței de astăzi. VIDEO: