ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 15:01 Moțiunea simplă din Senat împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, s-a amânat pentru a treia oară. Decizia a fost luată de liderii grupurilor politice senatoriale, după o discuție contradictorie în conducerea Senatului, scrie evz.ro

„Nu trebuie o justificare, că aici nu stăm să îi întrebăm pe fiecare ce justificări au. Propunerea făcută a fost supusă votului, s-a aprobat, comitetul liderilor discută.
Am văzut titlul moțiunii și am văzut că acolo e vorba de o condamnare definitivă și am glumit puțin și am zis că înseamnă că nu mai avem ce să dezbatem, dar colegii au făcut această propunere să dezbată liderii de grup și puteți să îi întrebați.”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.
 
Știrea inițială
 
Dezbaterea și votul asupra moțiunii simple „Justiția - victimă sigură în mâinile lui Toader”, depusă de grupurile parlamentare USR și PNL, are loc luni, în Senat, după ce a fost amânată de două ori, din lipsă de cvorum. Moțiunea ar putea decide soarta ministrului Justiției Tudorel Toader, confruntat în ultimele săptămâni cu nemulțumiri și critici venite din PSD, inlcusiv din partea președintelui partidului, Liviu Dragnea, scrie news.ro.
Programată inițial pentru 8 aprilie, amânată apoi pentru 10 aprilie, de la 10:30, moțiunea urma să fie discutată în 10 aprilie de la ora 14:00, când ministrul Tudorel Toader a venit la Parlament, precizând că, pentru a fi prezent la dezbaterea moțiunii care îl vizează, a stat numai la prima parte a ședinței de Guvern. Sala de plen a Senatului era, însă, aproape goală. Toader a precizat că era pregătit să răspundă punctual tututror acuzațiilor din moțiune.
Discutarea moțiunii are loc pe fondul nemulțumirilor tot mai mari în PSD față de ministrul Justiției. Toader este criticat atât de liderul PSD Liviu Dragnea, cât și de membri ai PSD, nemulțumiți de activitatea sa. 
 
Dragnea spune că tot partidul s-a lăsat "păcălit" de ministrul Justiției, care a anunțat în ianuarie că vrea să adopte ordonanțele privind justiția, iar acum a afirmat că nu se justifică urgența.