ACTUALIZARE 15:01 Moțiunea simplă din Senat împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, s-a amânat pentru a treia oară. Decizia a fost luată de liderii grupurilor politice senatoriale, după o discuție contradictorie în conducerea Senatului, scrie evz.ro

„Nu trebuie o justificare, că aici nu stăm să îi întrebăm pe fiecare ce justificări au. Propunerea făcută a fost supusă votului, s-a aprobat, comitetul liderilor discută.
Am văzut titlul moțiunii și am văzut că acolo e vorba de o condamnare definitivă și am glumit puțin și am zis că înseamnă că nu mai avem ce să dezbatem, dar colegii au făcut această propunere să dezbată liderii de grup și puteți să îi întrebați.”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.
 
Știrea inițială
 
Dezbaterea și votul asupra moțiunii simple „Justiția - victimă sigură în mâinile lui Toader”, depusă de grupurile parlamentare USR și PNL, are loc luni, în Senat, după ce a fost amânată de două ori, din lipsă de cvorum. Moțiunea ar putea decide soarta ministrului Justiției Tudorel Toader, confruntat în ultimele săptămâni cu nemulțumiri și critici venite din PSD, inlcusiv din partea președintelui partidului, Liviu Dragnea, scrie news.ro.
Programată inițial pentru 8 aprilie, amânată apoi pentru 10 aprilie, de la 10:30, moțiunea urma să fie discutată în 10 aprilie de la ora 14:00, când ministrul Tudorel Toader a venit la Parlament, precizând că, pentru a fi prezent la dezbaterea moțiunii care îl vizează, a stat numai la prima parte a ședinței de Guvern. Sala de plen a Senatului era, însă, aproape goală. Toader a precizat că era pregătit să răspundă punctual tututror acuzațiilor din moțiune.
Discutarea moțiunii are loc pe fondul nemulțumirilor tot mai mari în PSD față de ministrul Justiției. Toader este criticat atât de liderul PSD Liviu Dragnea, cât și de membri ai PSD, nemulțumiți de activitatea sa. 
 
Dragnea spune că tot partidul s-a lăsat "păcălit" de ministrul Justiției, care a anunțat în ianuarie că vrea să adopte ordonanțele privind justiția, iar acum a afirmat că nu se justifică urgența. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews