ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul redactor-șef al Gazetei Sporturilor dezvăluie de ce a fost dat afară de la cel mai titrat cotidianul de sport din România. El susține că ”imixtiunile comercialului în editorial” erau din ce în ce mai dese și că a semnalat acest lucru patronatului Ringier alături de colegii de trust de la Libertatea conduși de Cătălin Tolontan, relatează Știripesurse.

El menționează că presiunile cele mai mari au venit din zona pariurilor sportive și că anumite articole trebuiau verificate și avizate de patroni înainte de publicare.
 
Cum sesizarea lor a fost respinsă de patronii elvețieni altă mișcare nu a putut face în afară de demisie.
 
 
În plus, GSP ar fi găzduit un editorial dur la adresa firmelor de pariuri. "Prin complicitatea clasei politice, păcănele și pariurile au luat prizoniere segmente ale societății și au dereglat instrumente de control democratic", se arată în articol, potrivit informațiilor Paginademedia.ro.
 
”Casele de pariuri nu mai au mult timp la dispoziție, e momentul să deschidă ochii. Societatea le blamează, uneori de-a valma, fără nuanțe, așa cum se întâmplă când se urnesc mișcările tectonice”, continuă textul.

Victor Ciutacu a reacționat, în stilu-i caracteristic, la știrea potrivit căreia Cătălin Țepelin a plecat de la conducerea GSP:

"M-as angaja o luna cenzor la o casa de pariuri. Sa-mi trimita Tolontan textele la aprobare; in numele libertatii de exprimare, care e nenegociabila, desigur. Iar leafa as dona-o Fundatiei Ringier, sa sprijine jurnalismul de calitate. Inteleg ca deontologul presei nu a plecat si el. Deci e de acord cu ingerintele in politica editorială”, a transmis Victor Ciutacu, citat de Știripesurse.