ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Termocentrala Mintia va fi oprită din lipsă de cărbune, municipiul Deva rămânând fără apă caldă, avertizează liderul Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iștoc, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, Guvernul Orban pare incapabil să asigure funcționarea în siguranță a sistemului energetic național, ceea ce duce la importuri tot mai mari de energie electrică. El acuză Guvernul Orban și Ministerul Economiei că sunt responsabili pentru acest „faliment național”.
 
„Termocentrala Mintia se va opri în noaptea de sâmbătă spre duminică din lipsă de cărbune. Asta înseamnă că orașul Deva va rămâne de duminică fără apă caldă, până miercuri. Noi am cerut să se realizeze un stoc de cărbune de la rezerva de stat, dar nu vor nicicum”, a declarat Cristian Iștoc pentru Mediafax.
 
„Hunedoara va fi astfel ștearsă de pe harta energetică a României, la fel cum România va fi ștearsă de pe harta energetică a Europei. Rușine guvernanților!”, a transmis liderul de sindicat.
 
Acesta a explicat că Termocentrala Mintia are nevoie de o cantitate de 1700 de tone de cărbune pe zi, din care se asigură doar 600 de tone.
 
La începutul lunii iunie, premierul Ludovic Orban anunța că România „trebuie să renunțe” la energia obținută prin arderea cărbunelui și să treacă la „noile tipuri de energie”.


Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews