ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ce spune CNN despre Apuseni? Că reprezintă una dintre cele mai atractive destinații turistice din România, pentru că păstrează fauna, flora și tradițiile.
 
„Apusenii sunt ideali pentru vacanțe de vară, cu temperaturi răcoroase, trasee neaglomerate, pășuni vechi, păduri virgine și vârfuri calcaroase”, afirmă jurnaliștii de la CNN travel. Postul de televiziune a inclus lanțul muntos pe lista celor mai frumoase 17 destinații turistice din Europa care trebuie vizitate cât de repede posibil, scrie cotidianul.ro.

Frumusețea Apusenilor îi situează, potrivit CNN, pe locul al treilea, după Picos de Europa (Spania) și insulele Lofoten (Norvegia).

„Zona oferă temperaturi răcoroase și poteci neaglomerate prin pajiști antice și piscuri calcaroase”, spun jurnaliștii CNN. 

Sunt menționați și lupii și urșii bruni care umblă după pradă printre dealuri, dar este aminită și comuna bihoreană Vadu Crișului.

„Cățărătorii pot testa mai multe trasee via ferrata, care se înalță pe malul râului, în satul Vadu Crișului”, se arată în materialul de pe pagina CNN.