ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce i-a biciuit într-o predică de sărbătoarea Sfintei Parascheva împotriva necredincioșilor care ne conduc, în replică la atacurile de presă anti-patriarh și anti-Catedrală Națională, episcopul Ambrozie al Giurgiului a fost luat în colimator de presa guvernamentală, care i-a găsit acul în carul cu fân: din toată predica, a fost scoasă din context o propoziție în care ierarhul făcea referire la „vaccinurile” Covid, noile odoare intangibile ale religiei pandemice. În consecință, Episcopia Giurgiului a revenit cu precizări:

„Episcopul Giurgiului a reclamat în predica sa nevoia de informare constantă și susținută din partea autorităților cu privire la vaccin și campania de vaccinare, informare corectă ce ar trebui să vină din partea celor ce au atribuțiuni în această zonă. De altfel, Preasfinția Sa a cerut exemplul personal al tuturor parlamentarilor când vine vorba de vaccinare și a insistat pe ideea în care orice act medical trebuie consimțit și informat, așa cum, de altfel, cere și legea când vine vorba de astfel de proceduri.


În ceea ce privește incendiile din instituțiile medicale, e de notorietate faptul că acestea s-au petrecut și că, până la acest moment, nu și-a asumat nimeni o responsabilitate a modului defectuos în care respectivele secții de terapie intensivă au fost administrate inclusiv din punctul de vedere al riscului la incendiu.

În ceea ce privește atitudinea generală și opinia referitoare la sănătate reamintim că în Episcopia noastră funcționează un cabinet medical și mai multe centre de îngrijire în care oferim servicii medicale și ajutor celor alfați în nevoie. Ca atare, Episcopia noastră manifestă un interes constant pentru sănătatea oamenilor și se implică activ alături de toți ceilalți în rezolvarea problemelor cauzate de pandemie.

Repetăm - nu suntem împotriva vaccinării, susținem orice soluție medicală pe care o pot oferi specialiștii, dublată de o corectă, constantă și completă informare a tuturor despre beneficii, riscuri, efecte pozitive și adverse ale oricărui act medical”, se arată într-un comunicat remis de Episcopia Giurgiului redacției ActiveNews.
 
 
Reamintim că pe 14 octombrie, de sărbătoarea Sfintei Parascheva, episcopul Ambrozie al Giurgiului a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohiei Pîslari din comuna Adunații Copăceni a județului Giurgiu. În predica rostită la final, ierarhul i-a biciuit pe politicienii străini de neam sau de credință pentru atacurile pe care presa aservită lor le-a orchestrat la adresa patriarhului, a catedralei naționale și a Bisericii Ortodoxe în general. VIDEO: