ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comunitatea musulmană din România va avea o moschee nu doar în București, ci și la malul mării. În Constanța, Fundaţia de Servicii Islamice din România își va ridica un nou sediu, care va fi sediu administrativ și casă de cult musulman.

Conform ziarului Observator de Constanța, Fundaţia de Servicii Islamice din România îşi construieşte un nou sediu în orașul de la malul mării. Instituţia a obţinut, la începutul anului trecut, autorizaţie de construire pentru ridicarea unui imobil cu regim de înălţime D+P+3E. Acesta va avea destinaţia de sediu administrativ, dar şi casă de cult musulman. 

La sfârşitul săptămânii trecute, însă, a fost eliberat certificat de urbanism pentru modificarea proiectului aflat în execuţie, clădirea urmând să aibă patru etaje.
 
În prezent, Fundaţia de Studii Islamice din România are mai multe filiale în ţară, în Bucureşti, Constanţa, Ploieşti, Tulcea, Brăila, Cobadin, Medgidia şi Valu lui Traian. Aici sunt cazaţi copii musulmani cu situaţie financiară precară, care au parte de o educaţie religioasă islamică din partea unor predicatori ai sectei Suleymangi, organizaţie foarte activă în Turcia.