ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Clădirea care găzduiește Muzeul Țăranului Român va intra, începând cu data de 8 februarie, în proces de consolidare și restaurare pentru o perioadă de 18 luni, anunță un comunicat al MȚR.

Totodată, vineri, 5 februarie, Muzeul Țăranului Român împlinește 26 de ani de la (re) fondarea sa.

Pentru a veni în întâmpinarea celor două evenimente, conducerea MȚR anunță că, în zilele de 5, 6 și 7 februarie, între orele orele 10 și 18, intrarea este liberă. "Invităm publicul la o (re) vizitare a Muzeului de la Șosea", se arată în comunicat.

Clădirea unde se află actualul muzeu a fost construită în perioada 1912-1941. Începând cu 1953, denumirea muzeului a fost schimbată în Muzeul Lenin-Stalin, apoi al Partidului Comunist Român, a Mișcării Revoluționare și Democratice din România. Pe 5 februarie 1990 avea să revină la denumirea pe care o avea înaintea perioadei comuniste, cea de Muzeul Țăranului Român.