ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Muzeul de Artă Cluj, fostul Palat Banffy din Piața Unirii, a primit o somație ca în următoarele două săptămâni să predea două treimi din clădire unei ipotetice moștenitoare a fostului baron Banffy, a anunțat directorul instituției.

”De ce nu toată clădirea, dacă tot este o moștenire in integrum, chiar e greu de înțeles! S-a mai scris despre acest ticălos … aranjament! Muzeului de Artă i s-a luat viitorul!

Credeați că trăim doar printre drogați și bețivi, printre hoți și șmenari, oameni leneși ori indiferenți? Nici pomeneală! V-ați procopsit cu o societate amorfă, în care tăcerea acoperă o lașitate de veacuri, iar noi susținem tot soiul de Dinu Păturică, impostori mai de pretutindeni!

Zilele astea rămânem și fără Muzeul de Artă.

Că avem ca temei o sentință judecătorească absurdă și nedreaptă, taman invers decât mărimea „pensiilor speciale” – n-ar fi de mirare și nici unica injustiție postcomunistă!”, a spus Năstasă-Kovacs, directorul instituției, potrivit Cluj24.

Potrivit acestuia, nimeni, dar absolut nimeni nu a mișcat un deget pentru a salva ceea ce se mai poate!

”Invocând măcar ideea <<Exproprierii pentru cauză de utilitate publică>> este ca și cum ai arunca cu agheasmă asupra necuratului! Iar cei care au pierdut procesul se spală pe mâini și pasează altora imorala punere în posesie a edificiului.

Așadar, orașul de „Cinci stele” va avea în curând un Hotel de „cinci stele” în chiar centrul urbei! În loc de Grigorescu, Pallady, Tonitza, Hollósi ș.a. veți admira aroganța îmbogățiților prin tot ce este mai abject și fără scrupule! Cu alte cuvinte, un tezaur de peste 16.000 opere de artă (în cuantum de sute de milioane de euro) va fi în curând ascuns privirilor în profitul limuzinelor și a prostului gust!

Iar voi hrăniți-vă cu iluzii că alții „muncesc” și se frământă pentru prosperitatea noastră!”, a conchis directorul Muzeului de Artă, conform Cluj24.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews