ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Muzicianul nord-irlandez Van Morrison a lansat vineri 3 cântece anti-restricții, pro-libertate de alegere și critice la adresa guvernul britanic, a „experților” de la Imperial College și a vedetelor care susțin propaganda coronavirusului.

Într-unul dintre aceste cântece, „No More Lockdown” (Ajunge cu Carantina!), cântărețul și compozitorul din Belfast deplânge măsurile adoptate de guvernul britanic sub pretextul pandemiei, măsuri pe care le denunță ca fiind „fasciste” și având ca scop să „subjuge” cetățenii.

„Noua normalitate nu este normală. Ne-am născut să fim liberi”, atrage atenția Van Morrison în versurile cântecului „No More Lockdown”, citat de Agerpres.

Artistul în vârstă de 75 de ani îi ridiculizează pe cercetătorii de la Imperial College din Londra, care au băgat spaima în oameni cu predicțiile lor inexacte. Totodată, el critică vedetele transformate în milițieni ai gândirii, care fac uz de statutul lor pentru a le impune oamenilor ce ar trebui să facă sau să gândească, în loc să le respecte libertatea de gândire și de alegere.

„Eu nu le spun oamenilor ce trebuie să facă sau să gândească, deja guvernul face acest lucru. Este vorba de libertatea de alegere; cred că cetățenii ar trebui să aibă dreptul de a gândi singuri”, a explicat muzicianul nord-irlandez într-o scrisoare. 

Pe lângă „No More Lockdown”, Van Morrison a lansat încă două cântece noi, „Born To Be Free” (Născut pentru a fi liber) și „As I Walked Out” (În timp ce ieșeam afară), pe care le va interpreta în premieră la London Palladium pe 25 septembrie.

Mesajul lui Van Morrison intervine într-un moment în care guvernul condus de Boris Johnson a introdus noi restricții în nord-estul Regatului Unit, pe fondul creșterii numărului infectărilor cu SARS-CoV-2.