ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Anthony Fauci a avertizat că Statele Unite ar putea „avea probleme” dacă nu se vaccinează toți nevaccinații, dar recunoaște că vaccinații sunt mari transmițători ai bolii și riscă un „COVID lung”.

„Ceea ce observăm, din cauza acestei creșteri a transmisibilității și pentru că avem circa 93 de milioane de persoane în țară care sunt eligibile pentru a fi vaccinate dar nu se vaccinează, este că există un bazin important de persoane vulnerabile”, a declarat Fauci miercuri într-un interviu acordat trustului McClatchy.

„Arafatul” american a adăugat că numărul de  infectări cu tulpina Delta crește „într-un ritm foarte rapid” și poate ajunge la 200.000 pe zi.

„Astfel, dacă te uiți la curba de accelerare a mediei pe 7 zile a cazurilor zilnice, aceasta urcă într-un ritm foarte rapid.”

În timp ce președintele Biden și-a însușit ideea ministrei inghinale a Sănătății din România, afirmând că este vorba de o „pandemie a nevaccinaților”, McClatchy notează:

„Informațiile recente arată că persoanele vaccinate, care totuși se infectează cu tulpina Delta, au și mari încărcături virale pe care le pot transmite și la alții, chiar dacă nu prezintă simptome sau au o formă mai blândă a bolii.”

Și publicația americană continuă:

„Fauci afirmă că datele arată că persoanele infectate cu tulpina Delta au niveluri virale «de circa 1.000 de ori mai mari cantitativ» decât s-au înregistrat la persoanele care erau infectate cu tulpina Alfa, cunoscută și ca tulpina britanică, care anul acesta a devenit predominantă în Statele Unite.

„În ultimele săptămâni au apărut studii care arată că persoanele vaccinate riscă un «COVID lung» - o serie de simptome asociate cu infecția, cum ar fi oboseală, dificultăți respiratorii și pierderea mirosului, care pot dura săptămâni sau chiar luni - chiar dacă sunt în mare măsură protejați de formele grave de boală și de moarte.”

„Știm deja că persoanele vaccinate care contractează infecția  și nu ajung la un stadiu avansat al bolii care să necesite spitalizare sunt și ele susceptibile de COVID lung”, a  declarat Fauci. „Nu ești scutit de un COVID lung dacă ești vaccinat și te infectezi.”

Apăsând până la podea pedala fricii, Fauci a afirmat că se teme de tulpini chiar mai teribile decât Delta.

„Dacă nu oprim epidemia ajungând la o proporție zdrobitoare a populației vaccinate, atunci ceea ce va urma va fi că virusul va continua să dospească din toamnă până la iarnă, dându-i-se o mare șansă de a-și crea o variantă care, foarte sincer..., suntem foarte norocoși că vaccinurile pe care le avem acum funcționează foarte bine împotriva tulpinilor - în special împotriva formelor grave.”

Și Fauci a întărit:

„Suntem foarte norocoși că este așa. Ar putea exista o tulpină care lâncezește acum și care ar putea înlocui varianta Delta.”

„Dacă apare o alta (tulpină) care are o capacitate de transmitere la fel de mare dar care este și mult mai gravă, atunci am putea avea probleme”, a mai spus Fauci, care a revenit la placa favorită:

„Persoanele care nu se vaccinează gândesc în mod greșit că acest lucru nu le privește decât pe ele. Dar nu este așa. Acest lucru privește toată lumea.”

Deși nu se cunoaște cât de periculoasă și de mortală este tulpina Lambda în comparație cu celelalte tulpini, cercetătorii de la Universitatea din Tokyo au dat publicității recent un studiu în care avertizează că aceasta ar putea fi rezistentă la vaccinuri.

Publicația Newsweek notează:

„Asemenea tulpinei Delta, Lambda este foarte transmisibilă, însă cercetătorii japonezi cred că trei mutații în proteinele Spike ale noii tulpini o fac mai rezistentă la anticorpi induși prin vaccinare.

„Lambda, cunoscută și sub numele de tulpina C.37, este responsabilă de 1.037 cazuri de COVID-19 în Statele Unite, potrivit datelor GISAID Initiative, care promovează răspândirea rapidă a informațiilor despre gripă și coronaviruși.

„Tulpina (Lambda) a fost identificată pentru prima oară în Peru, în august 2020, unde a devenit tulpina dominantă a virusului în prezent, și a fost raportată în 29 de țări, inclusiv în Statele Unite.”

Și Newsweek conchide:

„Deoarece tulpina Lambda este relativ rezistentă la antisera (seruri care conțin anticorpi - n.r.), este posibil ca această tulpină să provoace o infectare a vaccinaților cu antisera induse de vaccin.”
 
Ziaristul Kyle Becker de la International Journal Review a postat pe Twitter o descriere sumară a perspectivelor: