ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bărbat din București a încercat să-și  îndepărteze brățara electronică de monitorizare cu ajutorul unui cuțit. Polițiștii de la Secția 5 au fost sesizați în noaptea de miercuri spre joi și au înaintat cazul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5. Acesta a fost reținut pentru încălcarea ordinului de protecție provizoriu și distrugere, potrivit știripesurse.
 
„Brățările” electronice de monitorizare fac parte dintr-un proiect-pilot desfășurat de Ministerul Afacerilor Interne în București, Iași, Mureș și Vrancea.

Cu privire la incidentul din București, Ministrul Lucian Bode a spus că bărbatul trebuie să fie sancționat pentru distrugere.
 
„Făcând o evaluare de la 1 octombrie, situția acestor dispozive se prezintă astfel, montate de la debut – nouă astfel de dispozitive. În ultimele 24 de ore au fost montate două dispozitive. A fost și un incident, polițiștii ajunși la fața locului au constatat că persoana îndepărtase brățara. A fost dus la sediul de poliție, unde se fac cercetări pentru comiterea infracțiunii de distrugere. Din ultimele date am înțeles că în această situație se va dispune măsura reținerii pentru 24 de ore pentru acest individ, urmând a fi prezentat instanței cu propuneri legale. (...) Logic ar fi ca cel vinovat de distrugere să plătească. Vedem ce va dispune instanța”, a transmis ministrul Afacerilor Interne.