ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Credeați că pașaportul de vaccinare va fi doar pentru călătorii în străinătate sau accesul la concerte, lucruri la care, până la urmă, se poate renunța (mai) ușor? Iată că și intrarea în marile magazine ar putea fi condiționată de un asemenea certificat...

Walmart dă tonul – cumpărături la hypermarketuri doar pentru cei vaccinați! Oricât de neverosimil ar suna, acesta este „viitorul”, „noua normalitate” care ni se pregătește. Iar asta, din cauză că  „autoritățile naționale”, în fapt niște politruci numiți pe interese, nu sunt decât executanți obedienți ai ordinelor trasate de așa-zisa „elită” prin intermediul multinaționalelor. Corporațiile conduc lumea și nimeni nu pare preocupat să schimbe ceva.

S-a intrat în Era Covid, iar lumea învață să se adapteze la realitatea impusă. Cea mai importantă schimbare are legătură cu îngrădirea drepturilor și a libertăților cetățenești – adio, deplasare în străinătate pentru cine nu se vaccinează! În curând, însă, va fi și adio, acces în mall-uri, magazine și hypermarketuri pentru cine nu se vaccinează! Și tot așa, până ce populația întreagă va fi „marcată” cu acul; puțin câte puțin, ne vindem și facem compromisuri ca să putem merge mai departe în această lume. Fiecare trebuie să plătească un preț pentru supraviețuire, scrie Nicholas Cezar în ziarul Național.

În prezent, majoritatea oamenilor care s-au vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2 a primit drept dovadă o mică bucată de hârtie. E un document foarte importante, dar foarte ușor de pierdut sau de falsificat. Cel puțin asta susțin părțile interesate din industrie. Pornind de aici, numeroase organizații publice și private au marșat pe ideea de a dezvolta pașapoarte digitale de sănătate (Covid pass) pentru a „ajuta la repornirea călătoriilor internaționale”. De fapt, pentru a limita libertatea de mișcare doar la grupul celor vaccinați, deposedându-i de acest drept elementar pe cei care nu aleg vaccinarea așa-zis „opțională”.

Introducerea unor pașapoarte de vaccinare a suscitat îngrijorări privind confidențialitatea datelor și potențiala discriminare a cetățenilor. Unele state țin cont de asta, dar multe altele merg mai departe și, la presiunea ONG-urilor în spatele cărora sunt corporațiile „Elitei”, avansează cu tot felul de programe de certificare digitală a vaccinării. Totul, sub pretextul grăbirii repornirii economiei și al revenirii la normal după închiderea pandemică din 2020. Însă un proverb spune că „drumul spre iad e pavat cu intenții bune”.

În Israel, campionul mondial al vaccinării Covid, fiecare persoană vaccinată primește un „Green pass” care îi facilitează accesul la săli de sport, în hoteluri și locuri de divertisment ca mall-uri, cinematografe etc. Nu mai departe de săptămâna trecută, premierul britanic, Boris Johnson, a anunțat că și țara sa are în pregătire un program similar. În Statele Unite, președintele Joe Biden insistă și el cu planurile de „evaluare a fezabilității” certificării vaccinării și modalitățile de digitalizare a întregului proces. Mai lipsește un certificat digital care să ateste abilitatea de a urca scările (n.n.)!

După ce companiile de transport aerian au condiționarea călătoriei de testul sau vaccinul Covid, acum încep și magazinele să ridice astfel de pretenții. Cum America dă tonul la toate, lanțul de hypermarketuri Walmart deschide calea. Cel mai mare grup de magazine din Statele Unite este și principalul administrator de vaccinuri din țară. Colosul din retail se pregătește să introducă „green pass-uri” pentru cumpărătorii săi. Până atunci, Walmart le oferă clienților spre folosință o aplicație cu ajutorul căreia să demonstreze pe aeroporturi și oriunde va fi nevoie că sunt vaccinați împotriva Covid-19. Cum vine asta? Simplu: persoanele care se vaccinează în centrele Walmart vor primi în locul hârtiei (dovadă) clasice un cod QR pentru smartphone-uri, accesibil oricând și oriunde. Un sistem similar era propus de China comunistă spre aprobare Organizației Mondiale a Sănătății, pentru a fi folosit pe plan global.

Walmart s-a alăturat unui grup „select” de corporații care împing omenirea spre utilizarea acreditărilor digitale de vaccinare. Alături de colosul din retail regăsim firme ca Microsoft, Oracle, Salesforce, Cerner, Epic Systems și Mitre, giganți ai Big Tech. Ne amintim că o fabrică de automobile fără șofer din Israel a condiționat deja revenirea angajaților săi la lucru de dovada vaccinării, iar Ministrul Educației din acea țară a spus că profesorii care nu se vor vaccina vor fi nevoiți să își facă testul Covid la fiecare 48 de ore, plătindu-l din banii lor. Având în vedere că vaccinul este gratuit și are o valabilitate de aproximativ un an, ne dăm seama cam care va fi alegerea „liberă” a angajaților din domeniu.

„Walmart devine primul administrator de vaccinuri la scară mondială care se angajează să ofere oamenilor o înregistrare sigură și verificabilă a vaccinărilor lor”, a declarat Paul Meyer, directorul executiv al ONG-ului Commons, o organizație nonprofit din Geneva care a dezvoltat aplicații pentru „pașapoarte Covid”. „Credem că vor urma multe alte firme”, spune Meyer.

Proiectul Commons este finanțat de Forumul Economic Mondial, adică de miliardarul George Soros. United Airlines, JetBlue, Lufthansa și alte câteva companii aeriene internaționale le cer pasagerilor să folosească aplicația Commons. 

Commons este o platformă de gestionare a identității digitale. Înregistrările vor fi disponibile prin aplicațiile Common Health și CommonPass, care utilizează tehnologia biometrică pentru a confirma identitatea oamenilor. Utilizatorii care aleg să folosească aceste platforme pot călători peste tot, merge la evenimente sportive, săli de divertisment și în alte locuri unde se cere o dovadă a vaccinării. În timp ce oamenii care au ales să nu folosească vaccinurile experimentale vor fi împinși, probabil, spre marginea societății.

Coincidență sau nu, denumirea „Common Health” (sănătate comună) a platformei digitale care va funcționa și ca pașaport de vaccinare seamănă teribil de mult cu denumirea „Commonwealth” (bunăstare comună), un fel de uniune interstatală, stabilită de Marea Britanie cu fostele sale colonii sau cu alte țări vorbitoare de limba engleză.