ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, l-a acuzat marți pe președintele rus Vladimir Putin că a încălcat pacea în Europa și a cerut Rusiei să înceteze imediat războiul din Ucraina, informează Știri pe Surse. Stoltenberg a vizitat împreună cu președintele polonez Andrzej Duda baza aeriană de la Lask, situată în centrul Poloniei. 

Cu această ocazie, el a declarat că „președintele Putin a distrus pacea din Europa” și că „Alianța condamnă invadarea brutală și nejustificată a Ucrainei” de către Rusia. Secretarul general al NATO i-a cerut Moscovei să își retragă toate forțele militare din Ucraina. 
 
„Am vizitat trupele NATO din Polonia împreună cu președintele Andrzej Duda. Ne sporim prezența în est pentru a ne apăra și proteja poporul nostru. Aliații își intensifică sprijinul pentru Ucraina și impun costuri Rusiei. Lumea este alături de Ucraina în apelul pentru pace”, a scris Jens Stoltenberg pe Twitter.

NATO este o alinață DEFENSIVĂ și nu va trimite trupe sau avioane să lupte în Ucraina

Cu toate acestea, Stoltenberg a insistat că NATO nu va trimite trupe sau avioane de luptă în sprijinul ucrainenilor, deoarece nu dorește să devină parte a conflictului.

„NATO este o alianță defensivă, nu urmărim un conflict cu Rusia. Rusia trebuie să pună capăt imediat războiului, să își retragă toate forțele din Ucraina și să înceapă cu bună-credință eforturi diplomatice”, a declarat secretarul feneral al NATO.

„Atacul Rusiei este complet inacceptabil și este sprijinit de Belarus”, a mai declarat Stoltenberg după întâlnirea cu președintele Poloniei.