ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O extindere a războiului în Europa și un eventual asalt asupra României reprezintă un scenariu luat foarte serios în seamă de către oficialii NATO.
 
Comandamentul NATO din Europa a demarat exercițiul ”Dynamic Front”, care se va desfășura cu muniție reală și care simulează o invazie a Rusiei în România, relatează Știripesurse.

„Este important pentru că trebuie să le dovedim rușilor că ne putem mișca la fel sau chiar mai repede decât ei. Este parte a descurajării.
 
Dacă ei cred că pot ajunge la coridorul Suwalki (n.r. culoarul spre enclava Kaliningrad) sau la porțile Focșaniului înaintea forțelor NATO, atunci crește riscul că chiar vor încerca să facă ceva.
 
Deci e vorba de viteză care e absolut necesară pentru a preveni un conflict”, a declarat Generalul (R) Ben Hodges.
 
Exercițiul va avea loc simultan în Germania, Polonia, România și Turcia și va fi coordonat în premieră de Cartierul general al NATO Rapid Deployable Corps din Spania.
 
Antrenamentul se va desfășura până pe 25 februarie.