ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Daniel Rusu (45), profesor la Școala Gimnazială din Mironeasa, județul Iași, i s-a făcut rău în mașină în timp ce se deplasa spre serviciu și nu a mai putut fi salvat, anunță pagina Moarte Subită.
 

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane
 (Foto: Daniel Rusu)
 
„Cu tristețe, vă anunțăm că domnul profesor Rusu Daniel, a mers astăzi către ceruri. A fost un om bun și un profesor deosebit, care va rămâne în amintirea tuturor.
 
Dacă puteți, înălțați pentru el un gând bun în rugăciune și aprindeți o lumânare pentru a-i lumina calea spre eternitate.  

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în Împărăția Sa!”, a scris prof. Andreea Pîrlea pe pagina Școlii Gimnaziale Mironeasa în data de 12 octombrie 2023.
 
Totodată, Manuel Bălaj (45), profesor de muzică din Turda, a fost găsit decedat în locuința sa; deces cauzat cel mai probabil de un infarct.
 

„Cu o mare durere vă anunțăm ce profesorul Manuel Sebastian Bălaj s-a stins din viață azi. A fost găsit în această dimineață căzut în propria casă”, a scris pe 17 octombrie 2023 TurdaNews:

„De-a lungul profesiei, Manuel Bălaj a predat la mai multe unități de învățământ din Turda, ajungând să fie recunoscut atât printre colegi, cât și printre elevi ca fiind un profesor care apreciază respectul și bunul simț, dar și umorul de calitate.

Pentru unii poate a fost doar un profesor, dar pentru alții a fost mai mult decât atât, mai ales pentru cei care l-au avut ca diriginte. Manuel Sebastian Bălaj a fost ca un părinte pentru elevii săi, preocupându-se constant de educația și creșterea benefică a acestora.

Școala Gimnazială a transmis și un mesaj în acest sens, arătându-și recunoștința pentru cel ce a luminta viețile elevilor care au avut ocazia să-l cunoască:

Profesorii sunt asemenea candelelor ce se consumă, dăruind lumina lor elevilor.
Cu profund regret, Școala Gimnazială Horea, Cloșca și Crișan anunță că azi candela profesorului Bălaj Manuel Sebastian s-a stins.
Zbor lin spre cer, Sebi!
Condoleanțe familiei îndurerate!
Colectivul Școlii Gimnaziale Horea, Cloșca și Crișan”


Manuel Bălaj era vaccinat cu trei doze de ser experimental covid marca Pfizer.
 
”Și a fost și... doza a 3-a”, scria pe Facebook în urmă cu un an profesorul din Turda.
 
 (Foto: Manuel Bălaj)