ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A murit Mircea Leucea, ministru plenipotențiar, membru al echipei de diplomați români din Ungaria. Anunțul a fost făcut de pagina Ambasadei României în Ungaria.
 
„Suntem triști să anunțăm trecerea în neființă a colegului nostru de la Ambasada României în Ungaria, Mircea Leucea. Diplomat de carieră, ministru plenipotențiar cu o solidă experiență, Mircea a plecat dintre noi prea rapid, prea tânăr, lăsându-ne copleșiți și pustiiți de durere și neputință.

Mircea, rămânem în suflet cu bunătatea, spiritul deschis și profesionalismul care ți-au marcat existența. Îți mulțumim pentru colegialitate, prietenie, inițiativă și parteneriatul în meciurile de tenis, fotbal sau excursiile cu bicicletele. Și mai mult decât atât pentru că ai fost unul din cei mai buni pământeni.
Condoleanțe familiei.

Drum lin, Mircea!”, se arată în comunicatul Ambasadei României în Ungaria.

„Suntem alături de colegul nostru, domnul profesor General Dr. Crăciun Leucea și de familia acestuia la marea durere  pricinuită de trecerea la cele veșnice a fiului lor Mircea Leucea.

Mircea Leucea a fost ministru plenipotențiar la Ambasada Romaniei de la Budapesta, la secția politică.
Ne desparțim astfel de un tânăr remarcabil din diplomația românească.

Comunitatea academică a Universitãții Agora transmite sincere condoleanțe”, a scris un apropiat al familiei Leucea, președintele Universității Agora din Oradea.
 

Bihorean de origine, generalul Crăciun Leucea, tatăl diplomatului decedat subit, a fost vreme de 12 ani general de armată. În 2008 a acceptat oferta de a înființa Poliția Comunitară din Oradea. Leucea a fost recomandat de cariera militară: comandant de mare unitate de vânători de munte cu responsabilități operaționale pe Carpații Orientali, comandant al Garnizoanei Miercurea Ciuc, șef de Stat Major al Corpului de Armată Timișoara și locțiitor al comandantului în Corpul Operațional pe relația cu NATO.

ACTUALIZARE: Diplomatul român avea doar 42 de ani. Sursele BIHOREANULUI spun că bărbatul s-a stins din viață subit, la finele săptămânii trecute, după ce i s-a făcut rău brusc pe terenul de tenis. El ar urma să fie înmormântat la sfârșitul acestei săptămâni, în Cheriu.