ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mulți naivi sunt pe lumea asta iar la evenimente cum este un război îi vezi cum răsar și bântuie ca peturile și gunoaiele rămase deasupra apei după o furtună răscolitoare.

Un blogger cu pretenții provinciale, Mihai Vasilescu, crede cu putere nestrămutată tâmpenia incomensurabilă că o pisică prinde lunetiști ruși în Harkov. Potrivit „știrii”, motănelul din imagine este dresat să surprindă laserele armelor cu lunetă. „Pantera din Harkov” a prins cu gheruțele lui 4 astfel de lunetiști care au căzut apoi pradă morții.

Simpaticul smotoc de blană - subiect al unei glume de net din categoria JOCULUI VIDEO folosit de Antena 3 ca să ilustreze atacurile din Ucraina - stă în brațele unei uniforme a extremiștilor din Batalioanele Azov, dar asta nu pare să-l deranjeze pe bloggerul democrat.

El este, însă, pe bune entuziasmat, de pe culmile neroziei planetare, de „descoperirea” sa, pe care o împărtășește și altora, cu mândrie pionerească, pe toate canalele posibile (foto mai sus și mai jos).

În realitate, gluma a fost făcută de un utilizator de Twitter ucrainean, care a recunoscut ulterior că poanta sa a fost ca să atragă atenția: „Amuzant că v-ați gândit atât de mult la o parodie de tweet amuzantă și extrem de ridicolă. Motivul acestui tweet a fost acela de a atrage atenția oamenilor. Și cu siguranță a reușit.”

„Articolul” lui Vasilescu a primit vreo 8000 de vizionări și 20 de comentarii. Nimeni dintre cititorii lui nu a sesizat ridicolul „știrii”. Așa blogger, așa cititori!

Desigur, nici asta și nici ce a făcut Antena 3 nu se încadrează la Fake News. Depășește nivelul. Să le spunem... Idiot News.

Dacă n-ar fi de râs, ar fi de plâns!