ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentarii republicani au propus o măsură care ar interzice utilizarea banilor contribuabililor pentru programe cu conținut sexual explicit destinate copiilor, cum ar fi „drag queen story”,  o oră de povești spuse de travestiți minorilor din New York, potrivit NYPost.

Legea „Opriți sexualizarea copiilor" a fost introdusă marți de către reprezentantul Mike Johnson (R-La.) și peste 30 de republicani din Camera Reprezentanților au semnat-o.

Proiectul de lege ar interzice utilizarea fondurilor federale pentru a promova materiale cu „orientare sexuală" pentru copiii sub 10 ani.

Proiectul de lege definește „ orientarea sexuală" ca fiind „reprezentarea, descrierea sau simularea unei activități sexuale, orice reprezentare sau descriere lascivă sau expunere a organelor genitale umane sau orice subiect care implică orientarea sexuală, identitatea de gen, disforia de gen sau subiecte conexe". 

„Partidul Democrat și aliații lor culturali se află într-o cruciadă: încearcă să-i scufunde pe copiii mici în imagini sexuale și în ideologia radicală de gen", a declarat Johnson într-un comunicat. 

„Acest proiect de lege de bun simț este direct. Niciun dolar din impozitele federale nu ar trebui să meargă la agențiile guvernamentale federale, de stat sau locale, sau la organizațiile private care expun în mod intenționat copiii sub 10 ani la materiale sexuale explicite. Legislația notează că agenții precum Departamentul Apărării au folosit în trecut fonduri federale pentru a „promova și găzdui  spectacole de travestiți pe proprietatea federală în timpul evenimentelor dedicate familiilor". 

Videoclipuri virale recente cu ore de povești explicite de „drag queen” în  prezența copiilor au indignat unii părinți și legislatori conservatori, determinându-i pe unii să ceară interdicții. 

Imaginile cu o travestită din Texas care își ridica fusta și se rotea în fața unei fetițe au stârnit recent o adevărată frenezie pe rețelele de socializare și i-au făcut pe unii legislatori de stat să promită măsuri drastice pentru a reduce aceste manifestații. 

„Dezgustător și complet nepotrivit pentru orice copil", a scris pe Twitter reprezentantul statului Bryan Slaton despre incident. „Un spectacol de travestiți nu este un loc pentru un copil. Mă angajez să protejez copiii de aceste manifestări bolnave", a continuat el. 

În New York, anul trecut, banii contribuabililor au fost folosiți pentru a organiza pentru  copiii cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani, o "oră de povești cu travestiți" virtuală, în contextul pandemiei COVID-19.  

Este puțin probabil ca proiectul de lege al lui Johnson să treacă dacă democrații vor păstra controlul asupra Camerei și Senatului după alegerile de la jumătatea mandatului.”