ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Ce pânză încâlcită țese industria farmaceutică cu arbitrii săi responsabili de siguranța vaccinurilor! Numiți în secret, se întâlnesc în secret, identitățile le sunt ascunse și toți sunt plătiți de companiile pe care ar trebui să le supravegheze. Ce ar putea merge prost?!”, scriu avocații ICAN (Informed Consent Action Network - „Rețeaua de acțiune pentru consimțământ informat”) pe site-ul organizației care a militat alături de Public Health and Medical Professionals for Transparency pentru scoaterea la lumină a mii de documente Pfizer despre „vaccinul” „anti-Covid” pe care compania și FDA le doreau ținute la secret 75 de ani. Dar instanța nu le-a permis.
 
 
Acum ICAN a descoperit conflicte de interese crase ale unora dintre cei care au realizat studiile clinice pentru Pfizer și care, asemenea lui Alexandru Rafila, Streinu-Cercel și Valeriu Gheorghiță, au primit anterior bani grămadă de la compania vaccinistă. Acum se pune problema tragerii lor la răspundere, așa cum ar trebui să se întâmple și la noi.

Grupul de avocați a mai avertizat, în 2020, despre legăturile financiare cu Big Pharma care compromit Comitetele pentru Monitorizarea Datelor și Siguranței (Data and Safety Monitoring Boards - DSMB), însărcinate cu supravegherea studiilor clinice pentru vaccinuri. Acum, datorită eforturilor neobosite ale ICAN de a studia documentele făcute publice de FDA - ca răspuns la cererea formulată de organizația Public Health and Medical Professionals for Transparency (PHMPT) în baza legii privind libertatea de informare - din dosarul produsului biologic dezvoltat de Pfizer, putem vedea cât de departe merge corupția.

În ultimul calup de documente obținute de la FDA se găsește și un document de 61 de pagini, intitulat Investigational BNT162 Vaccine Program, care descrie mecanismul Pfizer de verificare internă pentru studiile privind vaccinul Covid-19 pe care le-a derulat în 2020 și 2021. Paginile 51 și 52 enumeră cinci membri inițiali ai „Comitetului extern de monitorizare a datelor” al Pfizer, propriul său DSMB, la care s-au adăugat încă doi membri în februarie 2021. (Este interesant faptul că acești doi membri sunt amândoi doctori specializați în medicină materno-fetală).
 
Identitatea unuia dintre cei cinci membri inițiali a fost dezvăluită, aparent din greșeală, încă din septembrie 2020, într-un articol publicat de CBS care anunța includerea medicului Kathryn Edwards, profesor la Universitatea Vanderbilt. ICAN arată cum, chiar înainte de se alătura DSMB, aceasta a fost consilier plătit al Pfizer. În plus, Edwards a primit plăți, onorarii pentru discursuri sau finanțare de la numeroase companii farmaceutice, inclusiv Moderna, Merck și SmithKline Beecham, în timp ce Sanofi i-a oferit călătorii la Paris, Dublin, Amsterdam și Cancun, printre alte destinații.
 
Între timp, cunoaștem și identitatea celorlalți membri ai DSMB. Dar, înainte de a vedea cine sunt aceștia, iată ce a declarat directorul NIAID, Anthony Fauci, într-un interviu din septembrie 2020. Comitetele pentru Monitorizarea Datelor și Siguranței, a spus el, „nu trebuie să fie îndatorate nimănui. Nici președintelui, nici producătorilor de vaccinuri, nici FDA, nici mie”.
 
Evident, această regulă nu se aplică în cazul lui Kathryn Edwards. Cum stau lucrurile, însă, în cazul celorlalți membri ai grupului de experți care verifică datele studiilor clinice pentru vaccinurile Pfizer? Iată o scurtă prezentare:
 
Dr. Jonathan Zenilman, de la Universitatea Johns Hopkins, a fost președintele comitetului. Din 2014 până în 2020, acesta a primit de la Pfizer în fiecare an onorarii pentru consultanță în valoare de 78.279 de dolari (28.168 de dolari numai în 2020). În plus, în perioada 2014-2019, Pfizer i-a plătit lui Zenilman mese și călătorii în valoare de 6.045.09 dolari. Printre ceilalți protectori ai săi din Big Pharma se numără GSK, Merck, Smith & Nephew, Cubist, Siemens Medical Solutions, Cipla, Tetraphase Pharma, The Medicines Company, K2M, Becton, Dickinson and Company, Perrigo și Theravance. Între 2014 și 2020, Dr. Zenilman a primit o sumă uluitoare de 91.257,69 dolari de la aceste companii farmaceutice (inclusiv Pfizer), fără a pune la socoteală finanțările pentru cercetare. Totodată, Zenilman a primit finanțări și de la NIH.
 
Dr. Robert Belshe, fondator al Centrului pentru dezvoltarea vaccinurilor de la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Saint Louis, a primit diverse onorarii pentru consultanță și rambursări de la Pfizer, GSK, Dermira, Sanofi, AstraZeneca, Merck, Emergent Biosolutions, Comsort, Seqirus, Novartis și Viiv Healthcare în fiecare an din 2014 până în 2020, iar de la AstraZeneca în fiecare an din 2014 până în 2018. „Cât de mult”, vă întrebați? Un total incredibil de 452.794,26 dolari, fără a lua în calcul fondurile pentru cercetare. Compania Pfizer a fost deosebit de generoasă în ceea ce privește onorariile pentru consultanță, pentru discursuri, precum și cu plata meselor, cazărilor și a călătoriilor. Dr. Belshe și-a dezvăluit conflictele de interese într-un articol din 2019: A fost consultant și/sau conferențiar pentru GSK, Medimmune, Sanofi, Flugen, Novavax, Merck și Moderna; deține acțiuni/opțiuni de acțiuni la Flugen; este membru al consiliului științific al Flugen; și a făcut parte din consiliul de monitorizare a siguranței datelor al GSK, MedImmune, Vical și Vaxart. 
 
Dr. Lawrence Stanberry, de la Universitatea Columbia, a primit mai mult de 23.000 de dolari de la Pfizer în 2020, precum și fonduri destinate cercetării de la NIH, CDC și de la Fundația Bill și Melinda Gates. El declară venituri din consultanță de la Janssen, GSK și Novartis și este membru al consiliului consultativ științific al Abivax. 
 
Dr. Robert Philips Heine, de la Wake Forest Baptist Health, din Winston-Salem, NC, a primit, între 2014 și 2020, 27.450,28 dolari de la mai multe companii farmaceutice, pentru călătorii, cazare, mâncare și băutură și servicii de consultanță. Pfizer a efectuat cea mai mare parte a acestor plăți, numai în 2020 plătind onorarii pentru consultanță de 4.812,50 dolari. Heine a fost consultant și vorbitor pentru GSK și Merck și a primit finanțări pentru cercetare de la GSK. Activitatea sa a fost finanțată de Fundația Bill și Melinda Gates.
 
Heather S. Lipkind, de la Facultatea de Medicină a Universității Yale, a acceptat de la Pfizer onorarii pentru consultanță și finanțare pentru cercetare în valoare de 21.660 de dolari, în 2019 și 2020.
 
Steve Self, statistician la Centrul de Cercetare a Cancerului Fred Hutchinson, este, de asemenea, membru al consiliului de administrație al Health Stream Analytics, o organizație care dezvoltă „noi senzori biometrici ușor de utilizat”.
 
Indivizii responsabili de supravegherea și avizarea injecțiilor Covid-19 sunt un club călduț de persoane din interior ale căror buzunare continuă să dea pe-afară de prada obținută de la Big Pharma, concluzionează organizația ICAN.