ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Au apărut noi dovezi potrivit cărora,  vaccinurile  ARN-mesager utilizate în infecția COVID-19 afectează în mod obișnuit inima pacienților, ceea ce ridică noi întrebări cu privire la siguranța acestora și la rolul lor în recentele cazuri de decese subite cauzate de afectarea cardiacă, potrivit unei analize realizată pentru  dailysceptic.org.

Cele mai noi dovezi provin dintr-un studiu din Elveția, care a constatat niveluri ridicate de troponină la pacienții vaccinați. Aceasta este de fapt, o proteină care se eliberează în fluxul sanguin consecutiv infarctului miocardic. Prin urmare, acest studiu evaluează prezența ei la persoanele vaccinate, un procent de 2,8% dintre acestea având niveluri asociate cu miocardită subclinică.

Linia oficială privind leziunile cardiace ridicate și decesele, acolo unde acestea sunt recunoscute, este că acestea sunt cel mai probabil cauzate de virus ca o afecțiune post-Covid, mai degrabă decât de vaccinuri.

Cu toate acestea, grupul de experți HART (Health Advisory and Recovery Team) a indicat Australia ca fiind un „grup de control" în această privință. HART notează că, deși Australia nu a trecut printr-un scenariu COVID foarte grav (doar 30.000 de infecții raportate și 910 decese) înainte de jumătatea anului 2021, a observat totuși o tendință a mortalității în exces, mortalitate non-Covid începând cu iunie 2021 (a se vedea mai jos). HART notează că Australia „nu a avut cazuri de Covid anterior care să justifice  această creștere a mortalității și a presiunii spitalicești din primăvara anului 2021". În schimb, „rezultatele din acest grup de control indică faptul că motivul acestei creșteri a numărului de decese, în special la tineri, trebuie să aibă ceva în comun cu Australia, Europa și SUA".
 
FOTO:
 
 
 
În Noua Zeelandă, economistul John Gibson a descoperit o asociere temporală între rapeluri și excesul de decese, estimând „16 decese în exces la 100.000 de doze de rapel" (a se vedea mai jos). El a remarcat că distribuția pe vârste a deceselor a confirmat ipoteza: „Grupele de vârstă cele mai susceptibile de a utiliza rapelurile prezintă creșteri mari ale mortalității în exces după rapelul în sine". Concluziile studiului îi exclud pe cei foarte tineri, care nu primiseră booster-ul: „În timp ce grupul de vârstă care este în mare parte prea tânăr pentru boostere nu a înregistrat nicio creștere a mortalității excesive.”
 
FOTO:

În Japonia, Guy Gin raportează că profesorul Seiji Kojima de la Universitatea Nagoya a găsit aceeași corelație în timpul lansării rapelului în perioada ianuarie-martie 2022 (a se vedea mai jos) - o perioadă în care majoritatea deceselor în exces nu au fost provocate de  Covid. Concluziile acestora au fost: „Creșterea excesului de mortalitate în ultimele patru luni a fost înregistrată la toate vârstele, cu excepția grupei 0-29 de ani, care nu este în mare parte eligibilă pentru rapel.”
 
FOTO:

 

 
În Israel, un studiu publicat în revista Nature a observat o tendință similară pentru persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 39 de ani, apelurile de urgență pentru stop cardiac crescând și scăzând odată cu prima și a doua doză și apoi crescând și scăzând din nou după doza booster. 
 
FOTO:
 
 



Dr. Eyal Shahar a analizat datele israeliene privind decesele înregistrate la toate vârstele și a estimat „un interval plauzibil al ratei de mortalitate post rapel în august 2021": de opt până la 17 decese la 100.000 de persoane vaccinate. În Olanda, vaccinologul Dr. Theo Schetters a estimat o rată de mortalitate a rapelului la persoanele de peste 60 de ani de până la 125 la 100.000 de vaccinați.

În ceea ce privește cauza, Dr. Michael Palmer și Dr. Sucharit Bhakdi de la Doctors for Covid Ethics au stabilit ceea ce ei consideră a fi „dovezi irefutabile de cauzalitate", potrivit cărora vaccinurile cu ARN-mesager provoacă leziuni vasculare și ale organelor. Din studii și dovezi de autopsie, experții medicali arată:

  • - vaccinurile cu ARN-mesager  nu rămân la locul de injectare, ci călătoresc în tot corpul și se acumulează în diferite organe.
  •  -vaccinurile Covid pe bază de ARN-mesager  induc o expresie de lungă durată a proteinei spike a SARS-CoV-2 în multe organe.
  • - expresia indusă de vaccin a proteinei spike induce o inflamație de tip autoimun.
  • - inflamația indusă de vaccin poate provoca leziuni grave ale organelor, în special la nivelul vaselor, uneori cu mortalitate asociată.

Aceștia explică faptul că dovezile autopsiei arată că „expresia puternică a proteinei spike în mușchiul cardiac după vaccinare se corelează cu o inflamație semnificativă și cu distrugerea țesuturilor". Aceștia adaugă că "leziunile vasculare induse de vaccin vor favoriza coagularea sângelui, iar bolile legate de coagulare, cum ar fi infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral, embolia pulmonară, sunt foarte frecvente în bazele de date cu evenimente adverse".

Un raport de caz recent, publicat în Vaccines, referitor la autopsia efectuată asupra unui bărbat de 76 de ani care a murit la trei săptămâni după ce a primit al treilea vaccin COVID-19, confirmă rolul vaccinului în decesul său. Aceasta a constatat prezența proteinei spike, dar nu a nucleocapsidei în creierul și inima bărbatului decedat, dovedind că vaccinul (care, spre deosebire de virus, produce doar proteina spike) a fost cauza inflamației mortale.

„La nivelul cordului, au fost prezente semne de cardiomiopatie cronică, precum și miocardită acută ușoară limfo-histiocitară și vasculită. Deși nu existau antecedente de COVID-19 pentru acest pacient, s-a efectuat un test pentru antigene SARS-CoV-2 (proteine spike și nucleocapsidă). În mod surprinzător, doar proteina spike, dar nu și proteina nucleocapsidă, a putut fi detectată în focarele de inflamație atât în creier, cât și în inimă, în special în celulele endoteliale ale vaselor sanguine mici. Deoarece nu a putut fi detectată nicio  nucleocapsidă, prezența proteinei spike trebuie să fie atribuită mai degrabă vaccinării decât infecției virale. Constatările coroborează rapoartele anterioare privind encefalita și miocardita cauzate de vaccinurile COVID-19 pe bază de gene.”

Un raport de caz al autopsiei unui pacient în vârstă de 55 de ani care a murit la patru luni după ce a primit o injecție Pfizer ca a doua doză (prima sa doză a fost AstraZeneca) a făcut constatări similare.

„Proteina Spike a SARS-CoV-2, dar nu și proteina nucleocapsidă, a fost detectată sporadic în pereții vaselor prin analiză imunohistochimică. Cauza decesului a fost determinată ca fiind infarct miocardic acut și miocardită limfocitară. Aceste constatări indică faptul că miocardita, precum și evenimentele trombo-embolice în urma injectării de vaccinuri pe bază de gene inductoare de proteine spike, sunt asociate în mod cauzal cu un răspuns imunologic dăunător la agentul codificat.”

O meta-analiză recentă a susținut că riscul de miocardită este „de peste șapte ori mai mare la persoanele care au fost infectate cu SARS-CoV-2 decât la cele care au primit vaccinul". Aceasta susține că acest lucru sprijină „utilizarea în continuare a vaccinurilor COVID-19 cu ARN-mesager în rândul tuturor persoanelor eligibile, conform recomandărilor CDC și OMS".

Cu toate acestea, criticii au subliniat numeroasele neajunsuri ale acestei meta-analize și au evidențiat faptul că aceasta este în contradicție cu un studiu nordic major, efectuat pe 23 de milioane de persoane, care a constatat că riscul de spitalizare post-vaccinare la bărbații cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani era de până la 28 de ori mai mare decât cel post-Covid. 

Un studiu din Israel confirmă riscul crescut de vaccinare și afirmă: „Nu am observat o incidență crescută nici a pericarditei, nici a miocarditei la pacienții adulți care se recuperează în urma infecției cu COVID-19". Un studiu din Italia a constatat o absență similară a miocarditei ridicate în perioada pandemică de dinaintea vaccinării.

De asemenea, trebuie să menționăm că vaccinarea nu previne infecția cu Covid, astfel încât riscurile sunt aditive, iar comparația dintre riscul de vaccinare și riscul de infecție este falsă. De asemenea, leziunile cardiovasculare nu reprezintă singurul eveniment advers grav asociat cu aceste vaccinuri. Un studiu recent realizat de cercetători de la Harvard, Oxford și Johns Hopkins University (printre altele) a constatat că vaccinurile cu ARN-mesager au o probabilitate de până la aproape 100 de ori mai mare de a provoca leziuni grave unei persoane tinere decât de a o împiedica să fie spitalizată cu COVID-19.

Cele mai multe dintre aceste studii analizează doar evenimentele adverse clinice, adică evenimente suficient de grave pentru a justifica asistența medicală. În prezent, apar studii care arată că aceste evenimente clinice sunt doar vârful icebergului unui număr mult mai mare de leziuni subclinice. Un studiu realizat în Thailanda a constatat efecte adverse cardiovasculare la aproximativ o treime dintre adolescenți (29,2%) în urma vaccinării Pfizer și inflamații cardiace subclinice la unul din 43 (2,3%).


Studiul elvețian menționat mai sus a fost recent evidențiat de Dr. Vinay Prasad și provine de la Societatea Europeană de Cardiologie. Acesta confirmă rezultatul thailandez, găsind cel puțin 2,8% cu miocardită subclinică (posibil mai mult, deoarece cercetătorii au exclus jumătate din cazuri ca fiind posibil de altă cauză). Dr. Prasad observă că acest lucru înseamnă că miocardita subclinică este de sute de ori  mai frecventă decât miocardita clinică. Ratele au fost cele mai ridicate la femei, de 3,7%, ceea ce înseamnă una din 27 de persoane vaccinate. (Dr. Prasad remarcă faptul că acest lucru este diferit față de studiul thailandez, care a constatat rate mai mari ca de obicei la bărbați, și sugerează că ar putea fi legat de modul în care cercetătorii au exclus cazurile).

FOTO:
FOTO:
În mod crucial, studiul a constatat niveluri ridicate de troponină - care indică leziuni cardiace - la toate persoanele vaccinate (a se vedea graficul de mai sus). Acest lucru indică faptul că vaccinul lezează în mod obișnuit inima (un organ care nu se vindecă bine) și că leziunile cunoscute sunt doar cele mai grave cazuri dintr-un număr mult mai mare de cazuri care se produc în mod obișnuit.

Aceste leziuni nu sunt neapărat scurte și se termină rapid. Studiile au arătat că proteina spike încă se găsește în sângele persoanelor vaccinate la cel puțin patru luni după vaccinare, ceea ce sugerează că aceasta este încă produsă într-un anumit mod. Mecanismul acestei producții pe termen lung de proteină spike de către organism nu a fost identificat (este codul genetic încorporat în ADN-ul celulei?). Dar dacă celulele din sistemul cardiovascular și din alte părți continuă să producă această proteină patogenă și inflamatorie timp de luni de zile, riscul de leziuni autoimune, așa cum au fost identificate în autopsiile de mai sus, crește foarte mult. O astfel de leziune autoimună poate fi declanșată de o nouă provocare din partea virusului care intensifică răspunsul imunitar la proteina spike, ceea ce ar putea explica de ce un exces de decese non-Covid însoțește adesea valurile Covid.

Există acum dovezi considerabile că vaccinurile cu ARNm afectează în mod obișnuit inima, cu niveluri crescute de troponină în toate cazurile și miocardită subclinică în unul din 27 de cazuri sau chiar mai mult. Acestea nu sunt evenimente rare, așa cum susțin adesea autoritățile medicale și mass-media. Ele sunt alarmant de frecvente.