ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Iulie şi primele şapte luni ale anului 2015 au fost cele mai călduroase înregistrate la suprafaţa Terrei de la debutul măsurătorilor meteorologice, în 1880, a anunţat, joi, National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), citat de europe1.fr.
 
"Temperatura globală s-a situat la cel mai înalt nivel în toate lunile acestui an pentru perioada 1880-2015"″, precizează NOAA într-un comunicat. 
 
Astfel, temperatura medie combinată la suprafaţa uscatului şi a oceanelor de pe Terra s-a situat în iulie 2015 cu 0,81°C peste media secolului al XX-lea (15,8°C) şi a depăşit cu 0,08 grade Celsius precedentul record de temperatură medie lunară, stabilit în iulie 1998.
 
Iulie, care este în mod normal cea mai fierbinte lună dintr-un an la nivel planetar, a fost în acest an, cu o temperatură globală de 16,61°C, cea mai fierbinte dintre toate cele 1.627 de luni care au fost monitorizate de meteorologi începând din ianuarie 1880. Temperatura globală înregistrată în lunile iulie creşte cu 0,65 grade Celsius, în medie, în fiecare secol, mai precizează specialiştii de la NOAA.