ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Un studiu de mare amploare, cuprinzând 35 de țări europene și 602 milioane de oameni, a relevat că purtarea măștii nu a redus transmiterea SARS-CoV-2 sau numărul deceselor din cauza COVID-19, ci, din contră, este posibil să fi agravat simptomele bolii, arată The Counter Signal.

În cadrul studiului de specialitate, publicat în revista Cureus, Dr. Beny Spira a analizat fiecare țară europeană cu cel puțin 1 milion de locuitori în perioada octombrie 2020 - martie 2021, când „întregul continent s-a confruntat cu o explozie de îmbolnăviri de COVID-19”.

În aceste țări, obligativitatea purtării măștii și gradul de conformare au variat semnificativ, de la 5% la 95%. Comparând statisticile cu numărul de cazuri de infectare și decese din țările respective, împreună cu aceste procente privind purtarea măștii, Spira a ajuns la următoarea concluzie: 

„Deși nu s-a putut desprinde nicio concluzie de tip cauză-efect din această analiză observațională, lipsa corelațiilor negative între utilizarea măștilor și cazurile și decesele de COVID-19 (faptul că numărul de cazuri și decese nu a scăzut ca urmare a purtării măștii - n.r.) sugerează că utilizarea pe scară largă a măștilor într-o perioadă în care era nevoie mai mult decât oricând de o intervenție eficientă, adică în timpul puternicului val de toamnă-iarnă din 2020-2021, nu a contribuit la reducerea transmiterii COVID-19. În plus, corelația pozitivă (relația direct proporțională - n.r.) moderată dintre utilizarea măștilor și decesele din Europa de Vest sugerează, totodată, că utilizarea universală a măștilor ar fi putut avea consecințe nefaste neintenționate.”

Spira este doar unul dintre mulți oameni de știință care au arătat că măștile pot fi nocive pentru sănătatea publică. Aceeași publicație - The Counter Signal - a semnalat anterior un alt studiu care arăta că particulelele microplastice din măști pot exacerba simptomele bolii COVID-19 și pot provoca numeroase probleme de sănătate.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews