ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Meta, compania mamă a Facebook, a anunțat că va înființa o echipă specială pentru a contracara dezinformarea și abuzul de inteligență artificială (AI) în alegerile pentru Parlamentul European, care vor avea loc în perioada 6-9 iunie, scrie Știripesurse.

Echipa va fi formată din experți din diverse domenii, inclusiv informații, știința datelor, inginerie, cercetare, operațiuni, politici de conținut și juridice.

"Pe măsură ce se apropie alegerile, vom activa un Centru de operațiuni electorale pentru a identifica potențialele amenințări și pentru a pune în aplicare măsuri de atenuare în timp real", a declarat Marco Pancini, responsabilul Meta pentru afaceri europene, într-o postare pe blog, citată de Reuters.

Echipa se va concentra pe combaterea dezinformării, pe abordarea operațiunilor de influență și pe contracararea riscurilor legate de abuzul de inteligență artificială generativă.
 
Meta, care colaborează cu 26 de organizații independente de verificare a faptelor din întreaga Uniune Europeană, acoperind 22 de limbi, va adăuga trei noi parteneri în Bulgaria, Franța și Slovacia, a declarat Pancini.

Meta, Microsoft, OpenAI și alte 17 companii de tehnologie au convenit la începutul acestei luni să colaboreze pentru a împiedica conținutul înșelător al inteligenței artificiale să interfereze cu alegerile din acest an din întreaga lume.