ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sunt propuse noi legi pentru a crește accesul la defibrilatoare externe automate (DEA) în instituțiile de învățământ din statele Indiana, Ohio, Kentucky și Pennsylvania, anunță TheGatewayPundit. 

După ce au ignorat timp de trei ani creșterea alarmantă a numărului de decese cauzate de atacuri de cord în rândul copiilor și adulților, mass-media și guvernul au început, în sfârșit, să se ocupe de acest subiect. Cu toate acestea, ei sunt prea „preocupați” de alte subiecte, pentru a vedea cauza acestor incidente. Soluția lor este clară: mai multe defibrilatoare în școli.

Legiuitorii din unele state precum Indiana, Ohio, Kentucky și Pennsylvania cer acum mai mult acces la defibrilatoare- DEA. 

În Indiana, se avansează cu o legislație care ar impune utilizarea defibrilatoarelor externe automate (DEA) și a planurilor de urgență cardiacă la toate activitățile sportive din licee și colegii, relatează 16 News Now.
 
Proiectul de lege al Senatului 369, denumit și „Legea lui Jake", a fost dezbătut miercuri la Camera de Stat. Senatorul Linda Rogers din Granger a sponsorizat legislația.

Proiectul de lege prevede: „Cerința privind defibrilatorul extern automat. Solicită antrenorilor școlari, antrenorilor asistenți, liderilor de fanfară și liderilor de activități extracurriculare să se asigure că un defibrilator extern automat (DEA) operațional este prezent la fiecare activitate sportivă pentru care persoana respectivă asigură antrenamentul sau conducerea. Solicită ca DEA să fie: (1) amplasat în incinta în care are loc activitatea sportivă; (2) cu excepția unui antrenament de alergare de cros, să fie accesibil în termen de trei minute; și (3) să fie prezent pe toată durata activității sportive. Permite ca două sau mai multe activități sportive să împartă un DEA dacă sunt îndeplinite anumite condiții. 

În Ohio, susținătorii unui proiect de lege care prevede obligativitatea DEA în școli și centre de recreere și-au prezentat marți argumentele.

Dacă va fi adoptat, proiectul de lege 47 al Camerei 47 ar consolida legea existentă privind stopurile cardiace bruște, cunoscută și sub numele de Legea Lindsay. Există trei părți majore ale acestei legi care servesc la protejarea tineretului de la gimnaziu și liceu, a raportat 10 TV.

„Ea impune educația privind factorii de risc și semnele și simptomele stopului cardiac, impune un protocol pentru ca un elev să se retragă de la activitatea sportivă dacă se știe că prezintă factori de risc și definește furnizorii de servicii medicale care pot lua aceste decizii."

„Ceea ce ar impune noua lege propusă este prezența DEA în toate școlile din Ohio, precum și în facilitățile de recreere. De asemenea, ar mandata Departamentul de Sănătate din Ohio să furnizeze un plan de acțiune pentru a se asigura că oamenii știu unde sunt amplasate dispozitivele și cum sunt utilizate." În săptămânile următoare, Camera va decide asupra proiectului de lege înainte de a-l trimite la Senat.

Marți dimineață, Comisia pentru educație a Camerei a aprobat în unanimitate o măsură care ar impune instalarea de defibrilatoare în toate școlile medii și liceele din Kentucky, a relatat LEX 18.

Proiectul de lege al Camerei 331 prevede: „Modificarea KRS 158.162 pentru a direcționa consiliile locale de educație să solicite școlilor să mențină un defibrilator extern automat portabil în fiecare clădire de gimnaziu și liceu și la evenimentele sponsorizate de școală; să solicite consiliilor locale să adopte politici și proceduri pentru defibrilatoarele externe automate portabile și să se asigure că sunt îndeplinite cerințele de formare".

Reprezentantul Kim Moser spune: „Învățăm persoanele fizice cum să folosească un DEA, doar pentru a le crește nivelul de confort. Și apoi să facem o pregătire practică în domeniul RCP. Este un mic curs de 90 de secunde despre cum să oferi primul ajutor într-o situație de urgență."

Katie Muth, o democrată al cărei district include părți din comitatele Bucks, Chester și Montgomery, a propus SB 512 și SB 513. Legislația propusă ar impune prezența a cel puțin un DEA în toate școlile și în alte facilități utilizate pentru evenimente legate de școală din Pennnsylvania. 

Legea propusă ar impune școlilor să înființeze echipe de intervenție în caz de urgență și să creeze proceduri pentru a face față unui stop cardiac. De asemenea, toți instructorii de programe extrașcolare ar trebui să dețină o certificare curentă de resuscitare cardio-respiratorie, a raportat WTAE.

„Conștientizarea în jurul acestei probleme a crescut, așa cum am văzut în ianuarie, odată cu incidentul lui Damar Hamlin pe teren și ați văzut acel plan de acțiune", a declarat Muth la un eveniment de prezentare a proiectelor de lege. „Acel plan de acțiune de urgență pe care l-am exersat când eram antrenor sportiv se întâmpla în viața reală, iar el este în viață astăzi datorită unui DEA."