ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Respectata jurnalistă creștină Shireen Abu Akleh, în vârstă de 51 de ani, cu dublă cetățenie, palestiniană și americană, a fost împușcată miercuri în cap, de Forțele Armate ale Israelului (IDF), în timp ce acoperea mediatic un raid militar israelian în tabăra de refugiați din Jenin, în Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat de Israel din 1967. Ea purta o vestă antiglonț pe care scria PRESĂ și o cască de reporter, amintește Agerpres citând surse străine.

Astăzi, în timp ce sicriul părăsea spitalul Sfântul Iosif din Ierusalimul de Est, sectorul palestinian al orașului de asemenea ocupat de Israel, poliția a pătruns în incinta unității și a încercat să disperseze cu violență extremă o mulțime care flutura steaguri palestiniene. Sicriul aproape că a căzut din mâinile celor care îl purtau, care au fost loviți de polițiști înarmați cu bastoane, dar a fost prins in extremis, potrivit imaginilor de la fața locului.

Nu i-au respectat nici moartea. Un reportaj video ITV News mai sus.

Dumnezeu s-o odihnească în pace!